Adana'da başkan vekili yine seçilemedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Nisan 2010 15:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da hakkındaki yolsuzluk iddiaları nedeniyle İçişleri Bakanlığı'nca açığa alınan Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın yerine bakacak başkanvekili için seçim yapıldı. İlk turda 3'te 2 çoğunluğu hiçbir aday alamadı, seçim cuma gününe kaldı.

İçişleri Bakanlığı kararıyla Aytaç Durak'ın Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılması sonrasında Büyükşehir Belediye Meclisi başkan vekilini seçmek için ikinci kez toplandı.

CHP İl Başkanı Serdar Seyhan, toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, daha önce meclis üyesi Halil Tüm olarak bildirilen başkan adaylarının merkez ilçe Çukurova'nın belediye başkanı Yıldıray Arıkan olduğunu söyledi.

Ak Parti'nin adayının Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, MHP adayının ise meclis üyesi Fethi Coşkuntuncel olduğu açıklandı.

EN FAZLA OYU AK PARTİLİ ADAY ALDI

Meclis Başkan Vekili Mustafa Tuncel'in başkanlığında yapılan toplantıda, konuşmaların ardından yapılan oylamanın sonuçları açıklandı.

Ak Parti'nin 13, CHP'nin 10, MHP'nin 9, 2 de bağımsız meclis üyesinin bulunduğu meclisteki oylamanın ilk tur sonuçlarına göre, Ak Parti adayı ve merkez Yüreğir İlçe Başkanı Mahmut Çelikcan'a 12, MHP adayı Fethi Coşkuntuncel'e 11, CHP adayı ve merkez ilçe Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan'a 10 oy verildi. 1 oy ise boş çıktı.

Meclis Başkan Vekili Tuncel, oylama sonuçlarının açıklanmasının ardından, belediye başkan vekili seçimi için gereken çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle ikinci tur oylamanın 9 Nisan Cuma günü saat 14.00'te yapılacağını duyurdu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber