Hüseyin Çelik, Baykal'a tazminat davası açtı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Nisan 2010 17:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Van'da yumurtalı saldırıya uğramasının ardından, hakkında iddialarda bulunduğu gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a manevi tazminat davası açtı.

Alınan bilgiye göre, Çelik'in avukatı Fuat Aksoy tarafından açılan davanın dilekçesinde, Baykal'ın, olayla ilgili doğru olmayan iddialarda bulunduğu savunularak, 1 TL manevi tazminat talep edildi.

Dava, Ankara 6. Sulh Hukuk Mahkemesinde görülecek.


AK Parti Van İl Başkan Yardımcısı kendini savundu

AK Parti Van İl Başkanlığı Başkan Yardımcısı Arslan Yılmaz, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı Van'da protesto eden grubu kendisinin organize ettiği iddialarını yalanladı.

Yılmaz, düzenlediği basın toplantısında, Baykal'ın kongrenin yapılacağı salona parti otobüsüyle geldiği sırada yerinin bulunduğu sokaktan geçtiğini belirterek, şöyle devam etti:

?Protestocu halkın o gergin halini önlemek amacıyla teskin edici ikazları yaparak, insanların daha fazla taşkınlık yapmaması için çaba göstermem suç mudur? Benim sayın Baykal'a karşı fiili bir saldırıda bulunduğumu, yumurta, taş ve benzeri cisim attığımı ispatlayabilirler mi? Eğer ispat edemiyorsa ki edemez, bana atfen söylenen tüm sözlerin asılsız olduğunu belirtmek istiyorum. Kendisinden özür dilemesini bekliyorum.?

CHP'lilerin, iyi niyetli çabalarını farklı şekilde kullanabileceğini düşünemediğini ifade eden Yılmaz, şunları söyledi:

?Yanlış anlaşılmaya sebebiyet vererek hak etmediğim bir iftiraya maruz kaldım. Oysa bu müdahale, son derece iyi niyetle yapılmış, olayın büyümemesi için gösterilen bir çabaydı. CHP'nin yapmadığım bir olayı benim üzerime yıkmasını ve basit siyaset izleyerek bu işi nereye götürmek istediğini doğrusu anlamak mümkün değil. Bu olayın yaşanmasından duyduğum üzüntü ile birlikte olayın bana ve mensubu olduğum partiye mal edilmesi büyük bir iftiradır. Atılan sloganların ne benimle, ne de Ak Parti ile bağdaştığı açıkça görülmektedir.?

Baykal'ın Van'a geleceğinden haberinin olmadığını öne süren Yılmaz, ?Sayın Baykal'ın Van'a geleceğinden haberim olsa o gün orada bulunmazdım. Sadece Kemal Kılıçdaroğlu'nun buraya geleceği yönünde bilgimiz vardı? dedi.

Bir gazetecinin, ?Siz yumurta attınız mı?? şeklindeki sorusunu Yılmaz, ?Yumurtalı-taşlı protestolara karşıyım. Sayın Baykal'a yumurta ve taş atıldığı zaman üzüldüm. Çünkü Baykal yarım asırdır siyasetin içinde olan bir insan ve biz aile terbiyesi almış kişileriz? diye yanıtladı.

Protestonun yapıldığı Şeker Sokak'taki esnaflar adına konuştuğunu söyleyen Ali Sona ise protesto gösterisinin hiçbir siyasi parti tarafından organize edilmediğini, vatandaşların yalnızca demokratik hakkını kullandığını öne sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber