Polis de insanca bir yaşam istiyor

Haber Giriş : 17 Şubat 2005 11:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Onları hayatın her alanında her gün görüyoruz ve başımız sıkıştığında sorunlarımızı çözmelerini bekliyoruz. Ama onların da çözüm bekleyen sorunları var: İşte polisin feryadı.

Güneş gazetesinin 'Güneş polislerin sesi oluyor' çağrısı üzerine, gazeteye binlerce e-mail ve faks geldiği belirtildi. Gelen mesajlar adeta tek ses olmuş 'Çok şey değil, sadece insanca bir yaşam istiyoruz' diyor.

İşte bazı örnekler:

Aileme mahçubum
Bütün meslekler kutsal, ama biz canımız pahasına ve diğer memurlardan en az 2 kat fazla mesai yaparak çalışıyoruz. Yıllardır 'Polisin özlük durumu düzelecek' dediniz ama hiç bir şey yapmadınız. Yeminle söylüyorum ki aileme sürekli mahçubum

Gecekondu kaderim mi?
Kovaladığım, yakaladığım kapkaççı ile aynı semtte oturmak istemiyorum. Çünkü bana da aileme de yiyecekmiş gibi bakıyorlar
Günde 16-17 saat çalışırım. Bayram bilmem, resmi tatil bilmem.. Neden beni en berbat semtte yaşamaya mahkum ediyorsunuz..

Çocuğumun pabucu yırtık
Neden karımı ve çocuğumu alıp da ayda bir kez olsun sinemaya gidemiyorum. Neden 1 kilo meyve alırken 10 kere düşünüyorum. Namusum üzerine yemin ediyorum ki görev anında bile evin kirası, çocuğun yırtık ayakkabısı, hanımın ihtiyaçları kafamı kemiriyor. Neden.. Neden.. Devlet mi çok fakir, siz mi duyarsızsınız. Polisi insan gibi yaşatmak için silkinin artık. Zamanı geldi..

Poliste bıçağın kemiğe dayandığının belgesidir
İşte sizlere '10 yılda 11 bin 800 polis neden mesleği kerketmek zorunda kaldı' sorusunun cevabı. Ankara'dan bir polis memuru hazırlayıp göndermiş. Asgari şartlarda yaşadığı halde harcaması gereken para ortada. Eline geçen para da.. Her ay açık veren bütçe.. Esnaf veresiyeyi kesince yüklenilen kredi kartının ödenemez hale gelmesi.. Uyanın ey büyükler. Poliste bıçak kemiğe dayanmak şöyle dursun, testere gibi kesmeye başladı bile..

Atama yaparken tahsile değil torpile bakıyorlar
Efendim... Bizler 4 yıllık fakülte mezunu polisleriz... Bir fakülte mezunu polis memurunun amiri konumundaki başkomiseri ortaokul ya da lise mezunudur. Sebebi ise açılan her komiser sınavlarınının bilinçsiz ve torpille yapılmasıdır... Bir şube ya da büroya adam alınacaksa polislerin tahsiline hiç bakılmaz... İsterse ilkokul mezunu olsun ama torpilli olsun. Torpiline göre atanırlar. Durum böyle olunca herkes tahsili bırakır torpil için adam aramaya başlar. Bu sorun devamlı emniyet teşkilatı içerisinde huzursuzluk ve kıskançlığa ayrıca memnuniyetsizliğe verimsizliğe yol açmaktadrı. Sizlerin aracılığı ile büyüklerimize sesleniyoruz. Okuyan insana değer verin. Torpile değil tahsile bakın. O zaman polisin verimini arttığını göreceksiniz. Saygılarımla.

Bir grup fakülte mezunu polis memuru

Allah'a havale ediyoruz
Bizler bu vatan için çalışan polisleriz. Zaten maaşlarımızn azlığı herkesçe malumdur. Devletimiz sağolsun yılbaşında memurlarına yüzde 5-8 arasında zam yapmıştır. Gel gelelim lojman kiralarına ise yüzde 50 zam yapmıştır. Şimdi soruyoruz. Bu adalet midir? Aralık 2004 tarihinde 80 milyon lira verilen bir lojman aidatı tamı tamına ocak 205 tarihinde yüzde 50 artışla 120 milyon lira olmuştur. Bu memura yazık değil midir? Ayrıca bu konunun üzerine gitmeyen memur sendikalarını ve ana muhalefet partisinin sayın milletvekillerini bir de bu zammı insafsızca yapan ilgilileri umursamaz davranışlarından dolayı esefle kınıyoruz. Onları yüce Allah'a havale ediyoruz.

Bir grup polis memuru
2001 yılında emekli olmuş polis memuruyum. Çalışırken almış olduğumuz maaş emekli olunca yarı yarıya kesiliyor. Bu konunun yetkililerce incelenip, düzeltilmesini istiyorum.
İsmet TEPEOĞLU
Günümüzde polis memurları varoşlarda malum örgüt sempatizmanlarının arasında kiralar ucuz diye ikamet ediyor. Görev yeri ise 2 saat uzaklıkta. 12-12 çalışıldığında günde 4 saat yol, 8 saatte yemek mi yesin, haberleri mi seyretsin, duşunu, traşını mı olsun, uyusun mu? Polis yıpratılıyor. Hem bedeni hem de ruhu. (ismi gizli)

Yeni polise 5 yıl zorunlu hizmet
Üniversite mezunu polislere 5 yıl zorunlu hizmet şartı getirilecek. Sivil memurlarını yatay geçişle diğer kurumlara kaptıran Emniyet Genel Müdürlüğü, alacağı 10 bin üniversite mezununu kaptırmamak için işi sıkı tutuyor. Emniyet'in hazırladığı tasarıya göre alınacak üniversite mezunlarına 5 yıl Emniyet'te çalışma zorunluluğu getirilecek. Aksi halde bu polisleri yüklü bir tazminat bekleyecek. 1993 yılında 6 bin sivil memur alan Emniyet bunların yaklaşık 4 binini başka kurumlara kaptırmıştı. Polis okullarının iki yıllık Polis Meslek Yüksekokulları'na dönüştürülmesi Emniyet'in sayısal dengesini altüst etti. Daha önce 10 bin polis mezun olurken, okulların iki yıllık üniversite olmasıyla birlikte bu sayı 5 bine düştü ve emekli olan polis sayısı ile mesleğe yeni başlayan polis sayısı arasında önemli bir fark oluştu. Polis sayısı azalırken, suç ve suçlu sayısının artması üzerine hükümet yeni tedbirleri gündeme getirdi.

GÜNEŞ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber