Ankara numune hastanesi uluslararası oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Nisan 2010 23:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Uluslararası Hastaneler Federasyonuna (IHF) kabul edildi.

Dünyada 100'den fazla ülkenin ve yüz binlerce sağlık personelinin temsil edildiği Uluslararası Hastaneler Federasyonuna (IHF), Türkiye'den kabul edilen ilk hastane Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu.

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Nurullah Zengin, Uluslararası Hastaneler Federasyonunun, 1929 yılında kurulan Uluslararası Hastaneler Birliği'nin devamı olarak çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

İlk Hastaneler Birliği Kongresi'nin Atlantic City'de gerçekleştirildiğini, 1947 yılında sekreterliğini İngiltere'nin sürdürdüğü merkezin, 2002 yılında Fransa'ya taşındığını ve hala burada hizmet verdiğini anlatan Zengin, federasyonun 100 ülkeden temsilci organizasyonların katıldığı uluslararası bir oluşum olduğunu belirtti.

Zengin, federasyona, yalnız hastanelerin değil, sağlık alanındaki diğer kurumların da üye olabildiğini ifade ederek, "Hastanemiz, Fransa başta olmak üzere Avrupa Birliği üyesi ülkelerin desteğini alarak IHF'ye kabul edildi. Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin üyeliği 25 Ocak 2010 tarihinde onaylanmıştır. Hastanemiz, bir ilki başararak Türkiye adına temas hastanesi olarak (Contact Hospital) seçilmiştir" diye konuştu.

Zengin, yalnız tam üye ülke delegelerinin katılabileceği 1?3 Haziran 2010 tarihleri arasında Chicago'da düzenlenecek "Liderler ve Liderlik (Hospital and Healthcare Associations-Leadership" adlı toplantıda Türkiye'yi temsil edeceğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber