YÖK Başkanı Özcan Girne'de çalıştaya katıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Nisan 2010 20:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Girne Amerikan Üniversitesinin (GAÜ) düzenlediği Uluslararası Yükseköğretim ve Bilim Çalıştayının ikinci gününe katıldı.

GAÜ Sağlık Merkezi ve Polikliniğine ait ambulans motosikletle kampüs turu da atan Prof. Dr. Özcan, çalıştayda konuşma yaptıktan sonra, GAÜ Senato Salonunda Uluslararası Yükseköğretim anlaşmalarının yapıldığı toplantı ya da iştirak etti.

Çalıştayın ikinci gününde konuşan Özcan, yükseköğretimin gelecekteki şekli ve yapısı açısından Uluslararası Yükseköğretim ve Bilim Ç alıştayının (IHEW) önemine değindi.

GAÜ'den verilen bilgiye göre Özcan, İngilizce yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

"GAÜ'de bulunmaktan ve Uluslararası Yükseköğretim Çalıştayında aranızda olmaktan çok mutluyum. Sizin de takip ettiğiniz gibi global dünyada işbirliği yapan birçok ülke var. Avrupa'da ülkeler arasında işbirliğini amaçlayan ciddi bir çalışmalar var. Biz buna Bologna Süreci diyoruz.

40 ülkeden yüzlerce bilim insanı ve rektörün KKTC'de olması, yükseköğretim açısından çok ciddi bir çalışma. Bu ve bundan bir ö nceki çalıştay, gelecekteki işbirliklerinin başlamasının temellerini atmıştır. Öğrenci ve akademisyen değişim programları, ortak denklik programları geliştirilmesi başta olmak üzere, birlikte işbirliği yapabileceğimiz konular çalıştayda şekilleniyor.

Bunların hepsi burada kuracağımız ilişkilerle başlayacaktır. Ö zellikle bizim gibi yabancı dil eğitiminde problem yaşayan insanların yabancı dil eğitimi almasında ortak çalışmalar yapabiliriz. Burada bulunmaktan ve bu konuları paylaşabilmekten dolayı mutluyum. Çünkü bu toplantının ve çalıştayı n devamını ve çalışmaları ile olumlu sonuçlarını görmek istiyorum. Bu tarz çalıştayları düzenleyerek saygın yükseköğretimin temelleri atılıyor. Geldiğiniz için ve katkılarınızdan dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum."

GAÜ'NÜN YURTDIŞI AÇILIMI

KKTC'ye gelişinde gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Prof. Dr. Özcan, Girne Amerikan Üniversitesinin İngiltere Kampüsü ve diğer atılımlarının yakından takip edildiğini ve memnuniyet verdiğini söyledi.

"GAÜ'nün İngiltere Kampüsünün ve İngilizce eğitimdeki başarısının takdir edilecek düzeyde olduğunu" belirten Özcan, "yükseköğretimin gelişimine yönelik GAÜ'nün yaptığı atılımları ve Asya'daki çalışmalarının ümit verici olduğunu" kaydetti.

Prof. Dr. Özcan, çalışmaların ve atılımların öğ renci tercihlerine olumlu yansıyacağını belirterek, GAÜ yetkililerine dünya yükseköğretimine yaptıklar ı katkılardan dolayı teşekkür etti.

DÜNYA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİNE DOĞRU

Uluslararası Yükseköğretim ve Bilim Çalıştayı sonuç bildirgesinden önce, çalıştaya katılan üniversitelerin temsilcileri, Dünya Üniversiteler Birliğinin kurulmasına yönelik anlaşmaya GAÜ Millenium Kompleks Senato Toplantı Salonunda imza attı.

YÖK Başkanı Özcan'ın da onursal başkan olarak imza koyduğu Dünya Üniversiteler Birliği anlaşmasından sonra yetkililer açıklama yaptı.

Özcan, çalıştayın yükseköğretimde uluslararasılaşma ve yurt dışına açılma konularında önemli bir ilke imza attığını belirterek, "Türk üniversitelerinin yurt dışına açılmasında GAÜ'nün, İngiltere Canterbury, Hindistan ve Asya Pasifik Kampüsü, Singapur kampüsüyle öncü olduğunu görmekten gurur duyduğunu" ifade etti.

"GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüsü ile GAÜ'nün eğitim vizyonundan çok etkilendiğini" belirten Özcan, çalıştayın, 40 ülkeden rektörler düzeyinde temsil edilen üniversiteler için son derece yararlı geçtiğini söyledi.

GAÜ 40 ÜNİVERSİTEYLE ANLAŞMA YAPTI

Çalıştay sonunda GAÜ, 40 üniversiteyle akademik işbirliği anlaşması imzaladı. Çalıştaya katılan diğer ülke üniversiteleri de kendi aralarında 50'nin üzerinde akademik anlaşmaya imza attı.

Çalıştay süresince alınan kararlar, daha sonra bildiri olarak yayımlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber