İnönü Çocuk Üniversitesi kurulacak

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 13 Nisan 2010 11:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

MALATYA İnönü Üniversitesi Senatosu, yetenekli çocukların yetiştirilmesi için İnönü Üniversitesi Üstün Yetenekliler Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin alt birimi olarak İnönü Çocuk Üniversitesi'nin kurulmasına karar verdi.

Malatya başta, Doğu ve Güneydoğu illerinde 7- 13 yaş grubunda yetenekli öğrencilerin bilim insanı olarak yetişmelerine katkı sağlamak için, Üstün Yetenekliler Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin bir alt birimi olan İnönü Çocuk Üniversitesi'nde çeşitli alanlarda zenginleştirilmiş, farklılaştırılmış ve bireyselleştirilmiş eğitim programları sunulacak.

?Çocuk üniversitesi'nin, uygulamalı laboratuvar, atölye ve arazi çalışmaları gibi eğitici ve öğretici etkinliklerle de çocukların bilimsel gelişimine katkıda bulunacağı belirtildi. Okulda, zeka, yaratıcılık, sanat, liderlik kapasiteleri veya özel alanlarda yaşıtlarına göre yüksek düzeyde performans gösteren ve konunun uzmanları tarafından üstün yetenekli olduğu belirlenen öğrencilere eğitim verilmesi hedefleniyor. Okulun amaçlarından birinin de, öğrencileri sosyal, kültürel ve üretici bir birey olarak topluma kazandırmak olduğu belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber