MÜ, her 5 öğrenciden 3'ü tam veya yarım burslu okutulacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Nisan 2010 12:07, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam, 2010-2011 eğitim öğretim yılında Mühendislik ve Eğitim fakültelerine öğrenci alacaklarını açıkladı.

Prof. Dr. Adam, bu sene Mevlana Üniversitesi'ni tercih edecek her 5 öğrenciden 3'ünü tam veya yarım burslu okutacaklarını kaydetti.

Prof. Dr. Adam, kuruluş kanununda 6 fakülte, 3 yüksek okul ve 2 araştırma merkeziyle eğitim-öğretim vermesi öngörülen üniversitenin diğer bölümlerinin akademik personel ihtiyacı tamamlandıkça açılacağını vurguladı.

Üniversitenin tanıtımı için Konya Rixos Otel'de düzenlenen basın toplantısında açıklamalar yapan Adam, şehrin bu sene kurulan iki özel üniversitesinden biri olan Mevlana Üniversitesi'nin önümüzdeki eğitim öğretim yılında Mühendislik ve Eğitim fakültelerine öğrenci alacağını dile getirdi.

Mühendislik Fakültesi'nin Bilgisayar ve Elektrik Elektronik Bölümü'ne toplam 220 öğrenci alacaklarını kaydeden Adam'ın verdiği bilgilere göre, Eğitim Fakültesi'ne toplam 360 öğrenci alınacak. Mühendislik Fakültesi'nin Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'ne İngilizce eğitim görmek üzere 50, Türkçe eğitim görmek üzere 60 öğrenci kabul edilecek. Aynı fakültenin Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü'ne ise aynı şekilde 50 İngilizce, 60 Türkçe öğrenim görecek öğrenci alınacak. Mühendislik Fakültesi'nin İngilizce eğitim verilen bölümlerini tercih edecek öğrencilerin yüzde 60'ına Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) elde edecekleri başarıya göre tam burslu ve yarım burslu eğitim öğretim görme imkanı verilecek. Türkçe eğitim yapılan bölümleri tercih edecek öğrencilerin ise yüzde 40'ına tam ve yarım burslu okuma imkanı verilecek.

20-2011 eğitim öğretim yılında Eğitim Fakültesi'nde 5 bölüm açacaklarını anlatan Prof. Dr. Bahattin Adam, bu bölümlerin Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, İngilizce, Türkçe, Sınıf Öğretmenliği ve İlköğretim Matematik Öğretmenliği olduğunu ifade etti.

Eğitim Fakültesi'nin eğitim dilinin tamamının Türkçe olduğunu belirten Prof. Dr. Adam, bu fakülteyi tercih edecek öğrencilerin yüzde 40'ının tam ve yarım burslu, yüzde 60'ının ise ücretli okuyacaklarını aktardı.

Üniversitenin 2010-2011 eğitim öğretim yılı için belirlenen ücretleri konusunda da bilgi veren Adam, Mevlana Üniversitesi'ni tercih edecek öğrencilerin yıllık 13 bin lira ücretle yüksek öğrenim görebileceklerini belirtti.

Prof. Dr. Bahattin Adam'ın üniversitenin tanıtım toplantısında verdiği bilgilere göre, üniversite öğrencilerine, burslu okumanın yanı sıra LYS başarısına, okulda göstereceği başarıya ve spor alanında gösterdiği ve göstereceği ulusal veya uluslararası başarıya göre aylık 150 TL'den başlayıp bin TL'ye kadar değişen miktarlarda burs verecek. Ayrıca üniversite, öğrencileri için oda sistemiyle hazırlanmış, her türlü ihtiyaca göre dizayn edilmiş modern yurtlarda barınma imkanı da sunacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) kuruluşunu geçen yıl temmuz ayında kabul ettiği Konya Mevlana Üniversitesi, 2007 yılında faaliyete başlayan Gevher Sultan Eğitim, Araştırma, Kültür ve Sağlık Vakfı tarafından kuruldu. Önümüzdeki sene Mühendislik ve Eğitim fakültelerine öğrenci kabul ederek eğitim öğretime başlayacak üniversitenin kuruluş kanununda Hukuk, İşletme, Tıp ve Eczacılık fakülteleri açabileceği kabul edildi. Bunun yanı sıra Sağlık Meslek, Adalet ve Meslek yüksek okulları ile Sağlık Uygulama ile Mevlana Sosyal araştırmalar merkezleri, üniversitenin diğer birimleri olarak eğitim öğretim hizmeti verecek. Öğrenci ve veliler, Mevlana Üniversitesi hakkında merak ettikleri her türlü bilgiyi internette açılan www.mevlana.edu.tr adresli web sitesinde bulabiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber