Öğretmen 7 öğrenciyi sopayla dövdü iddiası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Nisan 2010 13:09, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İstanbul Maltepe Coşkun Koleji Yaşar Cimilli İlköğretim 5. Sınıf öğrencisi E.D.'nin anne ile babası çocukları ile 6 arkadaşının öğretmenleri tarafından bir sınıfa kapatılıp dövüldüğü iddia etti.

E.D.'nin annesi Özlem Ö. ile babası M.D., dün Maltepe Polis Merkezi'ne giderek okul yönetiminden ve öğretmeninden şikayetçi oldu.

Fatih Sultan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevkedilen 11 yaşındaki E.D.'ye kolunda 1.5 cm çürük olduğuna dair rapor verildi.

Özlem Ö.'nün iddiasına göre, 8 Nisan günü Sınıf Öğretmeni Ferruh K., kameradan, yabancı öğretmenin verdiği İngilizce dersinde görültü yapıldığını gördü.

E.D. ile 6 arkadaşını sınıftan çıkaran Ferruh K., öğrencileri görsel sınıfına götürdü. Özlem Ö. ağlayarak, "Sınıf öğretmeni hademeden fırça istemiş. Hademeden fırçanın ucunu çıkarmasını istemiş. Fırçanın sopası ile 7 öğrenciyi kıyasıya dövmüş. Ardından da kimseye söylememeleri için öğrencileri tehdit etmiş. Aynı öğretmen öğrencileri yaramazlık yaptıkları gerekçesiyle sürekli dövüyor, hatta zaman zaman birbirlerine tokat attırıyormuş. Oğlum akşam eve geldiğinde onlanları ağlayarak anlattı. Kolu mosmor olmuştu" dedi.

"Mermer levhayı fırlattı"

Dün Müdür Ali Erdem ile olayı konuşmak için okula gittiğini söyleyen Özlem E., şunları da söyledi:

"Okul Müdürü Ali Erdem'in odasına girdim. Müdür 'Benim 70 tane gözüm mü var. Ben ne yapayım' diye bana bağırdı. Ben de bunun üzerine sinirle masanın üzerindeki bir kalemi müdürün önüne doğru fırlattım. Bunun üzerine müdür 'Atın bu kadını dışarıya' diye bağırarak isminin yazılı olduğu mermer levhayı bana doğru fırlattı. Müdür yardımcısının araya girmesi ve benim aşağı doğru eğilmem sayesinde mermer başıma teğet geçti. Bu sırada kollarımda ve göğsümde morluklar oluştu. Mermer başıma isabet etseydi ben şu an burada olmazdım."

Artık oğlunu okula göndermediğini söyleyen Özlem E. "Olayın peşini bırakmayacağız" diye konuştu.

Okul yönetimi ise basın mensuplarının görüşme talebini kabul etmedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber