Atalay: Samsun Valisi'nin 'bireysel eylem' ifadesi olmadı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Nisan 2010 16:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, kapatılan DTP'nin Genel Başkanı Ahmet Türk'e Samsun'da yapılan saldırıyla ilgili olarak, "Samsun Valisi'nin 'bireysel eylem' diye bir ifadesi olmadı" dedi.

Bir televizyon kanalının canlı yayınına katılan Bakan Atalay, Ahmet Türk'e yapılan yumruklu saldırı olayını değerlendirdi. Görüntüler izlendiği zaman, ihmal ihtimalinin akla geldiğini belirten Atalay, "Olayın oluşumuyla ilgili, normal olarak giriş çıkışlarda problem yok. Esasen bir gün önce gidilmiş, otelde kalınmış, yürüyüş yapılmış, hiçbir sorun yok. O gün de basın mensupları arasında bir anlamda saklanan bir kişi. Böyle durumlarda adliyeden çıkarken basın bir şeyler sormak istiyor. Onlar da bir şeyler söylemek istemişler. 'O sırada onların arasından çıkan birisi diye ifade ediliyor' ama detayı tabii araştırma, soruşturma bittikten sonra alacağız. Bunlara da müsaade etmeyeceğiz. Böyle şeye, bu tür gelişmelere katiyen müsamaha edilemez. Arkadaşlarımızı da şiddetle uyarıyoruz, uyardık, daha iyi tedbirler alınacak. Bu görüntülere Türkiye'de müsaade asla edilmeyecek, bunu da ifade ediyorum" diye konuştu.

İçişleri Bakanı Atalay, Samsun Valisi'nin 'bireysel eylem' diye bir açıklamasının olmadığını belirtti. Atalay, "Olaydan sonra BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'la görüşmemde, olaydan çok kısa süre sonraydı, daha 10 dakika geçmemişti. Validen bilgi alırken, 'Orada bir grup mu saldırıda bulundu, bir kişi mi dedim?', 'Bir kişi' dedi. Yoksa bireysel bir şey falan diye valinin de bir ifadesi olmadı. O niyetle de bir şey söylemedi, ben de o niyetle bir şey söylemedim. O bir yanlış. Onları zaten ben de

bilemem, vali de bilemez. Şu anda olay tabii artık yargının elinde, onlar bundan sonra araştırılacak. Yani o konuda bizlerin erken bir şey söylememiz yanlış olur doğrusu" şeklinde konuştu.

Bakan Atalay, mülkiye müfettişlerinin olayla ilgili ilk raporu bugün akşama kadar vereceklerini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber