Merkeze alınan emniyet müdürü konuştu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Nisan 2010 11:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kapatılan DTP'nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk'e yönelik saldırıyla ilgili açılan soruşturma kapsamında ''geçici'' olarak merkeze alınan Samsun Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan karar sonrası ilk kez konuştu.

Merkeze alınan emniyet müdüründen ilk açıklama

Kapatılan DTP'nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk'e yönelik saldırıyla ilgili açılan soruşturma kapsamında ''geçici'' olarak merkeze alınan Samsun Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, ''Hiçbir şekilde kırgınlığımız küskünlüğümüz yok'' dedi.

Merkeze alınma kararı sonrasında Samsun Polisevi'nde Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun da aralarında bulunduğu Samsun protokolü ile kahvaltılı toplantıda ile bir araya gelen Erkan, çıkışta açıklamada bulundu.

Erkan, görevden alınmasıyla ilgili soru üzerine ''Bakanlığımın bu olaya daha üst açıdan baktığına inanıyorum. Hiçbir şekilde kırgınlığımız, küskünlüğümüz yok. En iyisini yapmaya çalıştık'' diye konuştu.

Emniyet Müdürü Erkan, Samsun'a veda etti

Geçici görevle merkeze alınan Samsun Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, Samsun'dan ayrıldı. Kapatılan DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'e saldırının ardından 'geçici görevle merkeze alınan Erkan, Samsun halkına veda etti.

Emniyet Müdürleri Kararnamesi'yle 18 Haziran 2009'da Denizli'den Samsun'a atanan ve 2 Temmuz 2009'da göreve başlayan Muzaffer Erkan'a veda töreni düzenlendi. Vedalaşma törenine Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Canip Yetişir, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve emniyet mensupları katıldı.

Ahmet Türk'e yumruklu saldırı olayının trafik kazası gibi bir şey olduğunu savunan Erkan, "Dün akşam itibariyle bakanlığımızın hizmetine alındım. 'Geçici' görevlendirme ile merkeze alınma sebebinin, yaşanan bu olayla ilgili olduğunu söyleyebilirim. İlimizde maalesef hiçbirimizin istemediği, Samsun halkının ve bizlerin de istemediği bir olay vuku buldu. Bu olay maalesef ülkemizde birçok kesimi etkilemiştir. Bugün Samsun'dan ayrılıyorum. Bakanlığımızın bu olaylara daha üst vizyondan baktığını ve benim bu şekilde ayrılmamın uygun olduğunu düşünüyorum. Kimseye kırgın ve küskün değilim." dedi.

Erkan, polise verilecek en büyük desteğin akl-ı selim ile hareket etmek olduğunu da hatırlatarak, şöyle konuştu: "33 yıllık polisim. Bakanlığımızın emrinde görev yapacağım. Gittiğim için üzülmüyorum. Sadece Samsun halkından ve arkadaşlarımdan ayrıldığıma üzülüyorum. Bu tür hadise herkesin başına gelebilir. Geçmişte meslektaşlarımın başına geldi, bugün bizim başımıza, yarın da başkasının başına gelebilir."

Mülkiye müfettişlerinin Samsun'da olduğunu, adli soruşturmanın devam ettiğini, en kısa sürede adaletin yerini bulacağına inandığını kaydeden Erkan, "Samsun'da üzüntü verici bir olay oldu. Olmasaydı çok iyi olacaktı. Bu hadiseden çıkartacağımız çok ders var. Bu olay, trafik kazası gibi bir şeydir. Bu olayın birinci derece sorumlusu olarak üzgünüz." açıklamasında bulundu.

Erkan, konuşmasının ardından özel bir araçla Ankara'ya hareket etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber