İmam kavgası: 2 gözaltı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Nisan 2010 16:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Kütahya'nın Simav ilçesinde, mahkeme kararıyla önceden görev yaptığı camiye dönen imamı protesto eden grup ile bu protestoyu engellemek isteyen cemaatten bazı kişiler arasında kavga çıktı. Polisin müdahale ettiği kavga sonrası cemaatten 2 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, yaklaşık dört yıldır Hisarardı Camisi'nde görev yapan imam Rasim Doğan, daha önce bu camide imamlık yapan Mehmet İpek'in mahkeme kararıyla görevine dönmesi sonucu başka bir camiye tayin edildi.

Bunun üzerine cemaatten bir grup, öğle namazı öncesi cami önünde toplanarak, ''Ramazanda hatim ile namaz kıldıran hocamızı göndermek istemiyoruz'', ''Cemaate küfür edenleri istemiyoruz'', ''Mahkeme kararıyla gelen imam istemiyoruz'' yazılı pankartlar açıp hazırladıkları basın açıklamasını okudu.

Gruptakiler daha sonra öğle namazını kıldırmak üzere camiye gelen imam Mehmet İpek'in üzerine yürümeye çalıştı.

İmamı protesto eden grupla bu girişimi engellemeye çalışan cemaatten bazı kişiler arasındaki tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu olay yerine polis çağrıldı.

Polis ekipleri, pankartları toplayarak kavga eden gruptan M.T. (51) ve A.B'yi (52) gözaltına aldı. Gruptakiler daha sonra cami önünden uzaklaştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber