Şırnak'ta operasyon sürüyor

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 15 Nisan 2010 17:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ŞIRNAK'ın Balveren Beldesi yakınlarında dün akşam askerleri taşıyan bir minübüse yapılan ve 1 yüzbaşı ile 2 erin yaralandığı saldırıdan sonra bölgede başlatılan hava destekli oparasyon sürüyor. Ağır yaralanan Yüzbaşı Levent Çetinkaya, Şırnak'ta yapılan ilk tedaviden sonra Diyarbakır Askeri Hastanesi'ne sevkedildi.

Şırnak'ın Balveren Beldesi'ne bağlı Araköy yolunda dün akşam saatlerinde Milli Taburu'ndan Şırnak'a asker taşıyan sivil bir minibüse PKK'lı teröristler tarafından silahlı saldırı yapıldı. Saldırıda Yüzbaşı Levent Çetinkaya ile 2 er yaralandı. Durumu ağır olan Yüzbaşı Çetinkaya, Şırnak Askeri Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından helikopterle Diyarbakır Askeri Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı. Hafif yaralı olan 2 erin tedavileri ise Şırnak'ta sürüyor.

Güvenlik güçleri saldırıyı yapan teröristleri etkisiz hale getirmek için bölgede başlattığı operasyonları hava destekli olarak sürdürüyor.

SAVCILIK KARARIYLA EVLERDE ARAMA

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan izinle Balveren Beldesi ile Araköy ve Dağkonak köylerine operasyonlar düzenleyan askerler, bazı evlerde arama yaptı. Yapılan aramalardan sonra bazı köylülerin ifadelerine başvurulması ve ev arama tutunaklarının imzalanması için Milli Tabru'na götürüldüğü öğrenildi. Burada ifadeleri alınan köylülerin daha sonra serbest bırakıldığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber