Bahar yorgunluğundan korunmak için bolca vitamin

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Nisan 2010 11:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uzmanlar, bahar aylarında insan metabolizmasında oluşan değişikliklerin beraberinde yorgunluğu da getirdiğini ifade ederek, "Bahar yorgunluğu bir hastalık olarak tanımlanıyor ve önlem alınması gerekiyor. Önlem alınmazsa bahar yorgunluğu kronikleşebiliyor. Bahar yorgunluğuna karşı bol bol vitamin alın, pozitif düşünün" diyor.

İç hastalıkları uzmanı Dr. Önder Akaya, eğer gerekli önlemler alınmaz ve düzenli bir şekilde beslenilmezse şikayetlerin artacağını söyledi. Özellikle bahar aylarında bol bol C ve B vitamini alınması gerektiğini vurgulayan Dr. Önder Akaya, günde en az beş dakika yürüyüş yapılmasının vücuda iyi geleceğini aktardı.

"İlkbaharda havaların ısınmasıyla birlikte artan elektrik yükü; yorgunluk, halsizlik ve eklem ağrılarına sebep oluyor. Bu yüklerden pozitif olanlar zindeliğe, negatif olanlar ise yorgunluk ve halsizliğe yol açıyor" diyen Akaya, hayat şartlarının zorluğu, hava kirliliği, trafik gibi sebeplerin büyük şehirlerde yaşayan insanlarda özellikle bahar aylarında daha fazla yorgunluğa ve halsizliğe yol açtığını kaydetti.

"POZİTİF KALIN"

Dr. Akaya, sözlerini şöyle sürdürdü: "Mide yanmaları, psikolojik bunalımlar, çarpıntı, kas yorgunluğu ve uykuya meyil gibi şikayetler uyum döneminde en sık karşılaşılan fiziksel şikayetler arasında yer alıyor. Bahar yorgunluğu sendromu ile ilgili olarak birçok çalışma yapılıyor. Güneş ışınlarını hissetmeye başladığımız şu günlerde, bol bol güneşlenmenin fiziksel sağlığımız kadar, gri kış günlerinin bunalttığı ruh sağlığımız açısından da oldukça faydalı olduğunu söylemek kuşkusuz yanlış olmaz."

Bahar yorgunluğuna önlem olarak güneşlenmeyi, yatış ve kalkış saatlerinin düzenli olmasını, alkol ve sigara gibi bağımlılık yapan maddelerden uzak durulmasını, doğa yürüyüşleri yapılmasını ve isteksiz davranışlardan uzak durulmasını öneren Dr. Önder Akaya, "Davet edilen yerlere mümkün olduğunca gidip pozitif kalmaya çalışın" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber