Tunceli'de geniş kapsamlı operasyon

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 16 Nisan 2010 15:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TUNCELİ'de güvenlik güçleri Kandil Dağı'ndan 'Sığınaklardan çıkan, eylem yapın' talimatı alan PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için hava destekli geniş kapsamlı bir operasyon başlattı.

Baharın gelmesiyle birlikte terör örgütünün Kandil Dağı'ndaki elebaşları, Tunceli bölgesindeki teröristlere şifreli olarak, 'Kış sığınaklarından çıkıp hareketli hale geçin. Mayıs ayı başlarından itibaren kanlı eylemler gerçekleştirin' talimatı verdi. PKK'nını elebaşlarından Murat Karayılan, da kendisine bağlı olan, kamplarda bombalı saldırı ve sabotaj eğitimleri alan 7'şer kişilik gruplar halinde olan Diyarbakır, Tunceli ve Bingöl'deki teröristlere eylem talimatı verdiği güvenlik güçleri tarafından tespit edildi.

Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı, Türkiye'nin 4 profeyonel tugayından biri olan Tunceli 4'üncü Komando Tugay Komutanlığı ile Hozat 51'inci Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı birlikler, sığanaklardan çıkan PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek ve Karadeniz, Sivas ve Erzincan'a geçmelerini engellemek için geniş kapsımla hava destekli operasyon başlattı. Operasyonlar, Tunceli merkez Geyiksuyu, Munzur Vadisi, Karaoğlan kesimi, Hozat'in dağlık alanları, Çemişgezek ile Hazat arasındaki Aliboğazı Mevkii, Nazimiye ile Pülümür arasındaki Dokuzkaya Vadisi ve çevresinde yoğunlaştırılıyor.

Operasyonda PKK'lıların bulunduğu alanlar Kobra tipi helikopterle bombalanırken, Sikorsky heliopterlerle Özel Harekat Timleri indiriliyor, karadan asker sevkediliyor. Timler, PKK'lıların tüm geçiş yollarını tutarken, bölgede heran çatışmaların yaşanabileceği belirtiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber