Sendikacılar, Bursa Milli Eğitim Müdürü'nü bakana şikayet etti

Haber Giriş : 18 Şubat 2005 16:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü'nün maaşlar konusunda tek banka ile sözleşme yapmasına karşı çıkan sendikacılar, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e faks çekti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan Eğitim-Sen Şube Başkanı Sayım Gültekin, Türk Eğitim-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Kazım Sarnık, 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Aydın Kılıç ile sendika üyesi memurlar, İl Milli Eğitim Müdürü Reşat Kumbasar'ı, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e şikayet etti. Ulu Camii Postanesi'nden Bakan Çelik'e faks geçen sendikacılar, Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, çalışanlarını tek bankadan maaş almaya zorlamaktan vazgeçmesini istedi. Sendikacılar, Çelik'e geçtikleri faksta ise şu cümlelere yer verdi:

"Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, eğitim çalışanlarının iradesine ipotek koyarak, tek bankadan maaş almaları konusunda tek yönlü ve dayatmacı bir mantıkla okul müdürlerini zorlayarak, sözleşme düzenlemelerini emretmiştir. Bu durum okullarda eğitimcilerle yöneticiler arasında çatışmaya yol açmıştır. Derin huzursuzluk içerisinde olan eğitimciler, ekonomik anlamda mağdur edilmiş, kişi hak ve özgürlükleri hiçe sayılarak eğitim çalışanları kamuoyu önünde rencide edilmiştir. Bu fiili durumun sonlandırılması ve eğitimciler arasındaki huzurun yeniden sağlanması için gereğinin yapılmasını talep ediyoruz."

Yaklaşık 100 kişilik sendikacı grubu faks geçtikten sonra dağıldı.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber