Türk-İş: 1 Mayıs için endişeye mahal yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Nisan 2010 12:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Türkiye'nin 1 Mayıs'ta Taksim'de en görkemli kutlamaya şahit olacağını söyleyerek, "Endişeye mahal yok" dedi.

Bu arada Türk-İş, kutlamaya İstanbul dışından Trakya bölgesi ile Sakarya, Kocaeli, Bolu, Düzce illerinden üyeleriyle katılacak.

Kumlu, yaptığı açıklamada, 1 Mayıs'ta İstanbul'da altı konfederasyona üye binlerce çalışanın Taksim'de büyük bir disiplin içinde ve coşkuyla yerlerini alacaklarını söyledi.

1 Mayıs kutlamaları için oluşturulan "Kutlama Komitesi"nin, her türlü ayrıntıyı belirleyeceğini anlatan Kumlu, tüm örgütlerin komitenin alacağı kararları hayata geçirmek için azami gayreti göstereceğini ifade etti.

Mustafa Kumlu, "Endişeye mahal yok, Türkiye 1 Mayıs 2010'da, Taksim'de en görkemli kutlamaya şahit olacak" diye konuştu.

Taksim'in, gelmiş geçmiş onlarca hükümete rağmen, katliamın yaşandığı 1977'den bu yana 32 yıldır kutlamalara açılmamasının yasakçı ve baskıcı bir yaklaşımdan kaynaklandığını dile getiren Kumlu, şunları kaydetti:

"Gelinen noktada meydanın 2010'da kutlamalara açılmış olmasıyla bir demokrasi ayıbı geride bırakılmış olacaktır. Bunun gururu da yıllardır Taksim'in kutlamalara açılması için mücadele veren emek örgütlerinin yanı sıra bu hükümetin hanesine yazılmıştır.

'Niye geçen yıl değil de bu yıl kutlamalara açılmıştır. Bunda bir seçim hesabı vesaire var mıdır?' Bu soruların yanıtının geldiğimiz günün anlamına bir katkısı yok. Biz önümüze bakıyoruz. Bizim için önemli olan Taksim'in kutlamalara açılmış olması ve bunun yapılmasıyla 12 Eylül hukukundan bir adım daha uzaklaşılmış olmasıdır."

KUTLAMAYA BÖLGESEL KATILIM

Bu arada, Türk-İş, kutlamaya İstanbul dışından Trakya bölgesi ile Sakarya, Kocaeli, Bolu, Düzce illerinden üyeleriyle katılacak.

Türk-İş korteji, Beşiktaş ve Gümüşsuyu istikametinden Taksim Meydanı'na girecek.

Miting için saat 10.00'da toplanılması, 11.00'da yürüyüşe geçilmesi ve mitingin 13.00'da başlaması planlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber