Ankara İtfaiyesi'nde sevgili skandalı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 19 Nisan 2010 07:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İtfaiye Daire Başkanı Kurutuz hakkında, ?sevgilisine makam aracı tahsis ettiği ve hobi bahçesi kurduğu? iddiasıyla soruşturma açıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde bir ?sevgili? skandalı daha patladı. Belediye müfettişleri, 14 yıllık İtfaiye Daire Başkanı Faruk Kurutuz (64) hakkında, ?itfaiyenin yemek hizmetini karşılayan şirkette çalışan sevgilisine makam aracı tahsis ettiği ve daire başkanlığında hobi bahçesi kurduğu? iddiasıyla soruşturma başlattı.

Soruşturma raporunun iletildiği Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, en yakın kurmaylarından Kurutuz'un ?emekliye ayrılmasını? istedi.

Rapordaki iddialara göre Kurutuz, itfaiyeye 2007/2008 yılları arasında yemek hizmeti veren şirkette bulaşıkçı olarak çalışan G. D. isimli kadınla ?gönül ilişkisi?ne girdi. Evli ve üç çocuk babası olan Kurutuz, itfaiyenin resmi plakalı iki aracını ve iki personelini G.D.'yi dönüşümlü olarak işe getirip götürmesi için tahsis etti.

Kurutuz, ayrıca, itfaiyenin bahçesinde, yalnızca kendisinin ve G.D.'nin girebildiği ve etrafının tellerle çevrili olduğu, sebze-meyve yetiştirilen bir ?hobi bahçesi? kurdurttu. Kurutuz ve G.D., hobi bahçesini zaman zaman piknik ve mangal yapmak için kullandı.

İkinci olay

Bir itfaiye personeli de müfettişlere olayı doğrulayan ifade verdi. Yönetmeliğe göre Kurutuz'un eğitim durumu belediyenin hiçbir biriminde şube müdürlüğü görevine uymuyor. Kurutuz, daire başkanlığı görevini eski yönetmelik uyarınca 14 yıldan bu yana vekâleten yürütüyor. Kurutuz'un emekliye ayrıldığı belirtildi.

Belediyeye bağlı Bel-Pa Şirketi Genel Müdürü Yalçın Beyaz'ın imam nikâhlı sevgilisinin suç duyurusunda bulunması üzerine, geçtiğimiz yıllarda benzer bir sevgili skandalı daha ortaya çıkmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber