Anne-baba, ergenlik döneminde olan gençlerle çatışmaya girmemeli

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2010 17:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İntihar girişiminin en çok görüldüğü yaşların 17-18 olduğuna dikkat çeken Psikolog Levent Tuncel, "Bu dönemde anne ve baba, gencin kurmak istediği iletişime doğru biçimde tepki vermeli ve asla çatışmaya girmemelidir." dedi.

Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı ve Sosyal Hastalıklar Şubesi Müdürlüğü, Kız Meslek Lisesi'nde eğitim gören öğrenci velilerine 'İntihar' konulu seminer verdi.

Zonguldak Kız Meslek Lisesi Konferans Salonu'ndaki seminere konuşmacı olarak katılan Atatürk Devlet Hastanesi Psikososyal Destek ve Krize Müdahale Birim Sorumlusu Psikolog Levent Tuncel, ergenlik ve gençlik döneminin intihar girişimlerinin sık görüldüğü bir evre olduğuna dikkat çekti. Ergenlik döneminde gençlerin yeni arayışlar içerisinde olduğunu belirten Tuncel, "Bu evrede gençler bağımsız olmaya önem verirler, evden koparak okuldaki derslerine ilgileri azalır. Eğer bu durumda, baba gençlerle doğru iletişim kuramazsa gençler suçluluk duyar, içine kapanır ve kendisine yönelen kötü söz ve davranış sonucu intihar girişiminde bulunur. İntihar girişiminin en çok görüldüğü yaşlar 17-18'dir. Bu dönemde anne ve babaya düşen en önemli görev, gencin kurmak istediği iletişime doğru biçimde tepki vermektir." dedi.

Ergenlik dönemindeki gençlerle sağlıklı iletişimin önemine değinen ve anne-babalara önemli tavsiyelerde bulunan Tuncel, şunları söyledi: "Ergenlerde intihar davranışına ilişkin açıkça bir belirti olmasa bile başarısında bir düşme, içe çekilme, duygusallık, alkol ve madde kullanımı ile aile içi ilişkilerde yoğun çatışmalar görülürse intihar davranışı olasılığının düşünülmesi gerekmektedir. Sonuç olarak ergenlik döneminde anne ve baba ilişkisi çok sağlıklı olmalı, asla çatışmaya girilmemelidir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber