İşte danıştay saldırısının silinen kayıtları!

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 21 Nisan 2010 18:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜBİTAK, Danıştay saldırısı sırasında binada bulunan kamera kayıtlarının bazılarının silindiğini belirledi.

Birinci Ergenekon Davası'nın görüldüğü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na vekalet eden Hakim Hasan Hüseyin Özese, bugünkü duruşmada, 17 Mayıs 2006'da gerçekleşen saldırı sırasında Danıştay binasındaki güvenlik kamera kayıtlarına ilişkin TUBİTAK'dan gelen inceleme raporunu okudu.

Rapora göre, güvenlik kamera kayıtlarının alındığı hard disklerdeki görüntülerin bir kısmı silindi. Özel bir programla yapılan çalışma sonucu bu kayıtların bir kısmı kurtarıldı. Kurtarılan görüntüler, daha rahat seyredilebilmesi için AVİ formatına dönüştürüldü. Dosyaların bir kısmının isimleri değiştirildikten sonra silindiği belirlendi.



Silivri Cezaevi Kampüsü'ndeki Birinci Ergenekon Davası'nın bugün 144. duruşması görüldü. Duruşmada sanık ve avukatlarının talepleri alındı. Aralarında emekli Tuğgeneral Veli Küçük ve İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de bulunduğu tutuklu 24 sanığın yargılandığı davanın bugünkü duruşmasına tutuklu sanıklar Hayrettin Ertekin, Hüseyin Görüm ve Ergün Poyraz katılmadı. Tutuksuz sanıklardan gazeteci Güler Kömürcü ise duruşmada hazır bulundu.

İSTİHBARAT BİLGİSİ YOK

Hakim Hasan Hüseyin Özese ayrıca Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner'in de yargılandığı Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 22 klasörden oluşan bir örneğinin CD ortamında mahkemeye gönderildiğini ifade etti.

Hasan Hüseyin Özese, ayrıca, MİT, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nden gelen cevabi yazıda, Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet Gazetesi'ne bombalı saldırı olayları öncesinde ellerinde istihbarat bilgisi olmadığının belirtildiğini söyledi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber