Kamu-Sen Genel Başkanı hakkında beraat kararı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Nisan 2010 14:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, sendika eski yöneticisi Yücel Coşkun ile "kasten yaralama" suçundan yargılandıkları davada beraat etti.

Ankara 4. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına, şikayetçi Şerif Şölen ile sanık Akyıldız ve avukatı Hamit Kocabey katıldı.

Akyıldız, müşteki Şölen ile hiç karşılaşmadığını belirterek, "Benimle görüşme konusunda personel ile tartışmış. Kendisine yolu göstermişler. Tartışmadan benim sonradan haberim oldu. Kesinlikle müştekiye vurma gibi bir durum söz konusu değildir" dedi.

Duruşmada tanık olarak ifadesine başvurulan Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş ise olaya ilişkin herhangi bir bilgisi bulunmadığını kaydederek, "Sendika olarak müştekiye tanıtım CD'si yaptırılmıştı. Parası kendisine ödenmişti. Bircan Akyıldız'ı telefonla taciz etmiş. Olay tarihinde iş yerine gelmiş, orada bulunanlar tarafından dışarı çıkarılmış" diye konuştu.

Tanık Hamit Avuşar da sendikada çalıştığını belirterek, sekreterin yanında bulunduğu sırada, Şerif Şölen'in geldiğini, randevusu olmadığını ancak Bircan Akyıldız ile görüşmek istediğini söylediğini aktardı. Sekreterin, Akyıldız'ın kendisiyle görüşmek istemediğini söylemesi üzerine Şölen'in bağırmaya başladığını ve odaya girmeye çalıştığını ileri süren Avuş ar, orada bulunan başka bir kişiyle birlikte Şölen'i dışarı çıkarttıklarını kaydetti.

Sekreter Medine Yılmaz ise tanık ifadesinde, Şölen'in zorla içeri girmek istediğini iddia ederek, sanık Yücel Coşkun'un olay sırasında orada bulunmadığını söyledi.

Müşteki Şerif Şölen, tanıkların doğruyu söylemediklerini ileri sürdü.

Son sözü sorulan Bircan Akyıldız, kesinlikle müşteki ile fiziki temasının olmadığını savunarak, suçlamayı kabul etmediğini ifade etti.

Şölen de sanıkların kendisine vurduğunu iddia ederek, cezalandırılmalarını talep etti.

Yargıç Erdal Işık, sanıkların beraatına karar verildiğini açıkladı.

Öte yandan, Şerif Şölen'in, Bircan Akyıldız'a "hakaret" ettiği iddiasıyla yargılandığı ve aynı mahkemede görülen dava da sonuçlandı.

Yargıç Erdal Işık, Şölen'in, TCK'nın 125/1. maddesi uyarınca 2 ay 15 gün hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Mahkeme, CMK'nın 231. maddesi gereğince sanık hakkında verilen hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kararlaştırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber