Mahkeme'den Aytaç Durak'a ret

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Nisan 2010 15:43, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

- İçişleri Bakanlığınca, hakkında başlatılan soruşturmanın selameti açısından geçici olarak görevden uzaklaştırılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın 2. İdare Mahkemesi'ne yaptığı itiraz reddedildi.

Aytaç Durak'ın 29 Mart 2010 tarihinde yaptığı itirazı değerlendiren Adana 2. İdare Mahkemesi'nin 21 Nisan 2010 tarihli kararı ile bu talebi reddettiği bildirildi.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Durak, sürecin devam ettiğini, Danıştay'a müracaat edeceğini bildirdi. Durak, "Dava esastan görüşüleceğinden dolayı gerçeğin gecikmeli de olsa tecelli edeceğine inanıyoruz. Yargıya güvenim tamdır. Zaman en büyük hakemdir. Hiçbir şey gizli kalmaz. Adanalı hemşerilerimden sükunet ve sabır rica ediyorum. Süreç devam ediyor. Fazla uzayacağını sanmıyorum" dedi.

Durak, geçen yıl seçim gecesi İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın, dün de Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman'ın Adana'da bulunduğunu, bunun da son derece manidar bir durum olduğuna dikkat çekti.

29 Mart 1009 tarihinde 5. kez Adana Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Alytaç Durak, 28 Mart 2010 Pazar günü İçişleri Bakanlığı tarafından Belediyeler Kanunu 47. Maddesi gereğince delillerin karartılmaması için 2 ayı geçmemek üzere geçici olarak görevden uzaklaştırılmıştı.

DURAK: GÖREVE İADE EDİLECEĞİME İNANIYORUM

- İçişleri Bakanlığı kararıyla Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak, kararın iptali için Adana 2 No'lu İdare Mahkemesi'ne yürütmeyi durdurma istemiyle yaptığı başvuru talebinin reddedilmesini, ''Dava aynı mahkeme taraftan esastan görüşülecek. Göreve iade edileceğime inanıyorum'' dedi.

Aytaç Durak, yaptığı açıklamada, 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 47. maddesi gereğince İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmasının ardından Adana 2 No'lu İdare Mahkemesi'ne ''yürütmeyi durdurma talebi'' ile başvuru yaptığını hatırlattı.

Mahkemenin bu talebini dün reddettiğini, ancak sürecin devam ettiğini belirten Durak, ''Dava aynı mahkeme taraftan esastan görüşülecek. Biraz gecikmeli de olsa gerçeğin aydınlanacağına ve göreve iade edileceğime inanıyorum. Zaman en büyük hakemdir. Hiçbir şey gizli kalmaz, yargıya güvenim tamdır. Adanalı hemşehrilerimden sabır rica ediyorum'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber