Rektör yardımcısını isyan ettiren servis ücreti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Nisan 2010 18:26, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Demir, biyomedikal ürünlerin bakım ve onarımında çalışan personelin bir saatlik servis ücretinin 10 bin TL olduğunu belirterek, ''Bir saatlik servis ücreti için bu kadar para ödenen başka bir alan daha yok'' dedi.

AÜ'nün ev sahipliğinde düzenlenen 15. Biyomedikal Mühendisliği Ulusal Toplantısı (BİYOMUT 2010), Antalya'da başladı.

Prof. Dr. Demir, biyomedikal mühendisliğiyle ilgili tüm tarafları bir araya getiren toplantının açılışında, biyoteknoloji mühendisliği sayesinde son 20 yılda hastalıkların tanı ve tedavisinde büyük aşamalar kaydedildiğini söyledi.

Üniversite olarak biyomedikal mühendisi istihdam eden bir kurum olmalarına karşılık bu alanda sadece 1 mühendislerinin bulunduğunu belirten Demir, teknolojinin hızla geliştiği göz önüne alındığında bu sayının çok yetersiz kaldığını bildirdi.

Biyomedikal ürünler kadar servis ücretlerinin de çok pahalı olduğuna değinen Prof. Dr. Demir, şöyle devam etti:

''Biyomedikal ürünlerin onarım ve bakımında, sadece bir saatlik servis ücreti için 10 bin lira ödeniyor. Bir saatlik servis ücreti için bu kadar para ödenen başka bir alan daha yok. Bu da biyomedikal alanında yetişen eleman azlığından kaynaklanıyor. Bu ülke milyarlarca dolarını biyomedikal cihazların temini ve bakımı için yurt dışına yatırıyor. Gönül istiyor ki kendi ülkemizde bu teknolojileri üretelim ve ürettikten sonraki aksaklıkları giderecek donanıma sahip olalım. Bunu yapabilmemiz için doktorlara ve mühendislerimize büyük görevler düşüyor. Tıp ve mühendislik fakültelerinin bir arada çalışması gerekiyor.''

BİYOMUT 2010 toplantısı eş başkanları Doç. Dr. Halil Özcan Gülçür, Yrd. Doç. Dr. Halil Ömer Çolak ve davetlilerden Prof. Dr. Yorgo İstefanopulos, biyomedikal mühendisliğinin içeriği ve toplantının amacıyla ilgili bilgi verdi.

Toplantıya, meslek mensuplarının yanı sıra DPT, TÜBİTAK, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, medikal cihaz üreticileri ve tedarikçileri katıldı.

Tarafların, biyomedikal alanda ortaya çıkan ihtiyaçlar, sorunlar, var olan desteklerin sorgulanması ve yeni projelerin oluşturulabilmesi gibi konuları ele alacağı toplantı, 3 gün sürecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber