Güler'in koltuğuna kız öğrenci oturdu: Taksim'de 1 Mayıs'a izin vermedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Nisan 2010 11:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- İstanbul Valisi Muammer Güler, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" kutlamaları kapsamında makam koltuğunu, Kağıthane Cevdet Şamikoğlu İlköğretim Okulu öğrencisi Gözde Akay'a devretti.

Kağıthane Cevdet Şamikoğlu İlköğretim Okulu Müdürü Soner Doğan ile okuldan 10 öğrenci, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında İstanbul Valisi Güler'i ziyaret etti.

Güler, konuşmasının ardından, makam koltuğunu Gözde Akay'a devrederek, gelecekte bu makama bir kadının gelmesi temennisinde bulundu. Akay'a ileride idareci olmak isteyip istemediğini soran Güler, "Evet" cevabını aldı.

Temsili Vali Akay, kendilerine bu bayramı armağan eden Atatürk'ü saygıyla andıklarını belirtti. Çocukların bir ülkenin en değerli varlıkları olduğuna işaret eden Akay, çocuklara yatırım yapmanın onlara en iyi eğitim imkanı sağlamakla mümkün olduğunu kaydetti.

Akay, İstanbul'da yeni ve modern okulların yapılması ve dersliklerin artırılmasıyla eğitim alanında rahatlama sağlandığını ifade ederek, "Eğitim alanında İstanbul olarak daha büyük başarılara imza atmak, eğitimi olumsuz yönde etkileyen trafik sorunu, okula gönderilmeyen çocuklarımızın okula kazandırılması ve aşırı göçün önlenmesiyle mümkün olacaktır" dedi.




VALİ'DEN SPOR SALONU SÖZÜ

Çağın hastalığı obeziteye karşı en güçlü silahın spor olduğunu ifade eden Akay, bu anlamda okullardaki spor salonu eksikliğinin giderilmesi gerektiğini vurguladı.

Akay, daha sonra İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız'ı arayarak, "Okulumuzda ve diğer okullarda spor salonu eksikliği var. Lütfen gereğini yapın" talimatını verdi.

Vali Güler de Akay'a okullarına spor salonu yaptırılması sözü verdi.

TEMSİLİ VALİ'YE 1 MAYIS SORUSU

Temsili Vali Akay, bir basın mensubunun 1 Mayıs'ın Taksim Meydanı'nda kutlanmasına izin verip vermeyeceğini sorması üzerine, "1 Mayıs tatil olarak geçiyor. Taksim Meydanı işçilere açılmasın" diye konuştu.

Bir gazetecinin Vali Güler'in kutlamalara izin verdiğini hatırlatması üzerine Akay, "O zaman tamam" dedi.

İstanbul'un en büyük sorunu olarak hangi meseleyi gördüğü sorulan Akay, "eğitim ve trafik" diye cevap verirken, bu sorunların çözümü için okullara gitmeyen öğrencilerin okulla gönderilmesini ve vatandaşların trafik kurallarına uymasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber