PTT, 11 trilyon zarardan 80 trilyon lira kara geçti

Haber Giriş : 20 Şubat 2005 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, iki yıl içerisinde büyük bir sıçrama yapan PTT'nin, 11 trilyon lira zarardan 80 trilyon lira kara geçtiğini belirterek, "PTT, birçok alanda halkın günlük hayatını kolaylaştıracak çok önemli bir hizmet boşluğunu gidermiştir"dedi.

Bursa'da Gençosman PTT Bank'ın açılışına katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 1.5 asır geçmişi olan PTT'nin son 2 yılda halka alternatif hizmetler için yoğun çaba sarf ettiğini ifade etti. Yıldırım, PTT'nin çağdaş ve modern yönetim anlayışıyla 2003'te 11 trilyon lira zarardayken, 2004 yılında 80 trilyon lira kara geçtiğini kaydederek, "50'yi aşkın hizmet kalemini bünyesinde modern ve çağdaş bir anlayışla gerçekleştirmeye başlayan PTT iki yıl içerisinde fevkadale büyük bir sıçramayı da yapmıştır. PTT; birçok alanda, su ve elektrik faturasından havaleye, tediyeden emekli maaşına kadar aklınıza gelen her türlü finansal hizmetleri de vermek suretiyle halkımızın günlük yaşamını kolaylaştıracak çok önemli bir hizmet boşluğunu gidermiştir" dedi.

"AMACIMIZ, GÜÇLÜ BİR HALK VE ONA HİZMET EDEN DEVLET"

Türkiye genelinde 107 şubesi bulunan PTT Bank'ın bu şubelerinden 70'inin otomasyona geçtiğinin altını çizen Yıldırım, hükümet olarak 'insanı yücelt ki devlet yücelsin, insanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışında olduklarını bildirdi. Binali Yıldırım, hizmet eden ve denetleyen bir devlet anlayışında olduklarını kaydederek, "Bizim amacımız büyük haşmetli devlet değil, kuvvetli güçlü halk ve ona hizmet eden etkin hizmet veren denetleyen düzenleyen bir devlet anlayışıdır. İşte iki yılda dış politikada ulaştığımız sonuçlar ortada. Hiç kimsenin ihtimal vermediği Avrupalıların bile 'acaba' diye düşündükleri AB uyum yasalarındaki aldığımız mesafe. Sonunda Türkiye, Avrupa Birliği müzakere sürecinin içine dahil edildi. Yurtiçi ve yurtdışında yatırımcıyı cesaretlendirecek kararlar alındı. Türkiye'de güven ve istikrar ortamının yanısıra, özel yatırımlar kamunun 5 katına çıktı" şeklinde konuştu.

"E- DEVLET 2005 SONUNDA HAYATA GEÇİYOR"

Binali Yıldırım, Norveç, Finlandiya ve Kanada gibi modern ülkelerde yüzde 65 seviyesinde uygulanan e-devlet projesinin Türkiye'de halen yüzde 4 işlerliği olduğunu anlatarak, şunları söyledi:

"Bu yılın sonuna kadar e-devlet kapısının çatısını oluşturacağız. E-devlet projesinin en büyük özelliği devletin vatandaşıyla olan işlerinde devletin kapısında yorulmaktan kurtulmasıdır. Vatandaş, evinde, ofisinde veya arabasında seyahat ederken devletle olan işlerinin bir çoğunu yapabilir hale gelecektir. Devletin dosya kağıtlarının, arşivlere sığmayan imhası bile sorun olan o muhteşem mühürlü imzalı yazışmalarının da tarihe karışması demektir. Herşey elektronik ortamda tutulacak ve gerek bakanlıklar arası gerekse kurumların vatandaşla yazışmaları tamamen elektronik ortamda gerçekleşecektir"

Binali Yıldırım, Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptıkları protokol çerçevesinde Türkiye genelinde hızlı internet anlaşması yapılan 42 bin 500 okuldan 20 bin tanesinin işleminin gerçekleştiğini sözlerine ekledi.

PTT Genel Müdürü İbrahim Şahin ise, 2 yıldır değişimin meyvelerini topladıklarını, PTT Bank'ın amacının her alanda vatandaşların hayatını kolaylaştırmak olduğunu bildirdi. Bursa PTT Başmüdürü Ali Yazıcoğlu da Bursa'da otomasyona geçen işyeri sayısının 71 olduğunu, 2005 yılında 15 yeni şubenin daha otomasyona geçmesiyle güçleneceklerini açıkladı. Yazıcıoğlu, BUSKİ ve TEDAŞ faturalarını tahsil ettiklerini, Bursagaz ile de görüşmelerin sürdüğünü kaydetti.

PTT Bank'ın açılışını Bursa Valisi Oğuz Kağan Köksal ile birlikte yapan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ilk işlem olarak bir basın mensubunun 24 YTL'lik su faturasını 20 saniye içerisinde tahsil etti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'i makamında ziyaret edip geçmiş olsun dileğinde bulunan Binali Yıldırım'a, Mudanya-İstanbul hattındaki hızlı feribot projesine yaptığı katkıdan dolayı teşekkür edildi.

BAKAN YILDIRIM'DAN UÇAK SEFERLERİYLE İLGİLİ AÇIKLAMA
Bakan Yıldırım, Bursa Valisi Oğuz Kağan Köksal'ı ziyaretinde ise Türk Hava Yolları'nın, Yenişehir-Ankara seferlerinin verimli olması halinde devam edeceğini söyledi. Yıldırım, "Bir hizmet ya da ticaret yapılıyorsa, bunun kar etmesi gerekir. Kar etmeyen hiçbir işletme, uzun bir süre varlığını sürdüremez. Kimse Türk Hava Yolları'nın vakıf gibi çalışmasını beklemesin. Bir müddet bu şekilde devam eder, sonrada sürdürmek mümkün olmaz. Burada Bursalılar'a düşen görev, getirilen bu hizmeti kalıcı kılmalarıdır. Bir kamu alanı yapılmıştır. Bu alanın en verimli bir şekilde çalışmasını sağlamak için, biz de ancak ticari kuruluşları teşvik edebiliriz. Artık devletin işletmecilik yapma zamanı geçmiştir. Bu işi bilen, ehli olan yapacak. Devlette bu konuda gereken desteği verecektir" şeklinde konuştu.

Bakan Yıldırım, Bursa ile İstanbul arasındaki tarifeli uçuşunda kısa mesafe sebebiyle gerçekleşmesinin zor olduğunu anlatarak, "Charter veya yaz sezonunda çapraz uçuşlar olabilir. Tarihi iki şehir arasında uçuşlar olabilir. Hiçbir ticari kuruluş böyle bir işe girmez. İstanbul Bursa arasındaki tarifeli uçak seferi de ilgi görmez" diye konuştu.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber