Danıştay hala OYAK'a emanet

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 24 Nisan 2010 10:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay saldırısında kamera kayıtlarının silinmesi skandalıyla gündeme gelen OYAK Güvenlik firması işine hâlâ devam ediyor.Avukat Alparslan Arslan tarafından 17 Mayıs 2006'da gerçekleştirilen saldırıda Danıştay 2. Daire Başkanı Mustafa Birden yaralanmış, üye Mustafa Özbilgin ise yaşamını yitirmişti. Saldırıdan yaralı kurtulan ve Türkiye'nin bu sayede yakından tanıdığı Birden 28 Mayıs 2008'de Sumru Çörtoğlu'nun yerine Danıştay Başkanlığı'na seçildi. TÜBİTAK'ın Ergenekon davasına gönderdiği raporla arızalı olduğu iddiasıyla kayıt yapmadığı belirten kameraların görüntülerinin silindiğini gün yüzüne çıkarması gözleri Danıştay'ın güvenliğini sağlayan OYAK Güvenlik firmasına çevirdi.

Firma görevlilerinin Danıştay saldırısından 6 gün önce ve saldırının olduğu gün görüntülerin kaydedildiği harddiski iki kez değiştirdiği ortaya çıkmıştı. Bu durumun tetikçi Arslan'ın keşif çalışmalarının gizlenmesine yönelik yapıldığı iddia edilmişti.

Böylesine ciddi iddialarla karşı karşıya bulunan OYAK Güvenlik'in hala Danıştay'ın güvenlik hizmetini verdiği anlaşıldı. OYAK Güvenlik firmasına kayıtlı yaklaşık 40-50 kadar güvenlik görevlisinin Danıştay'da vardiyalar halinde görev yaptığı öğrenildi. OYAK Güvenlik'in ihmali sonucu ölümden dönen Başkan Birden'in de bu duruma neden kayıtsız kaldığı ise anlaşılamadı.

ÖZBİLGİN AİLESİ SUSKUN

Öte yandan saldırıda hayatını kaybeden Mustafa Yücel Özbilgin'in ailesi sessizliğini koruyor. Oğul Gökhan Özbilgin, ?Başından beri basın aracılığıyla konuşmayı tercih etmedik ve hala o noktadayız, konuşmama görüşümüz devam ediyor. Konu yargıda olduğu için konuşmamızın doğru olmadığını düşünüyoruz? dedi.

?ŞİRKET SORUŞTURULMALI'

Danıştay'daki kamera skandalının ardından hukukçular, güvenlik şirketi hakkında derhal soruşturma açılması gerektiğini belirtti.

** Uluslararası Hukukçular Birliği Genel Sekr. Avukat Necati Ceylan: ?OYAK güvenlik şirketinin delilleri karartması bir suçtur. Şirketin soruşturulması, yöneticilerinin yargılanması gerekir. Örgütlü bir şekilde cinayete yardımdan yargılanması gerekir.?

** Emekli Savcı Sacit Kayasu: ?Bu fotoğrafta Ergenekon görünüyor. Savcısı ek iddianame hazırlar veya ek dava açabilir. Burada müşterek çalışma var.?

** Emekli Başsavcı Reşat Petek: ?Ergenekon'da yargılanan sanıklarının çoğunun emekli asker olduğunu hatırlarsak OYAK güvenlik firması ile bu bağlantıların araştırılması gerekecek.?

** Boğaziçi Avukatlar Derneği Başkanı Bilal Çalışır: ?Kayıtlar silinmeseydi yargılama süreci çabuklaşabilir ve konular daha net ortaya çıkabilirdi.?

** Emekli Hakim Albay Ümit Kardaş: Kayıtları silenlerin bu işin içersinde olma ihtimali güçlenmiş oldu.?

Süleyman DEMİR-Serbest ÖZDEN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber