Teklifin 15. Maddesine 335 Kabul Oyu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2010 09:01, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Anayasa değişikliği teklifinin 15. maddesine 335 kabul, 71 ret oyu verildi.

TBMM Genel Kurulundaki gizli oylamaya 407 milletvekili katıldı. Oylamada 335 kabul, 71 ret oy verildi, 1 oy da boş çıktı.

Teklifin 15. maddesiyle, Anayasa'nın "Hakimler ve Savcıların Denetimi" başlıklı 144. maddesinde değişiklik yapılıyor. Buna göre, adalet hizmetleri ile savcıların idari görevleri yönünden Adalet Bakanlığınca denetimi, adalet müfettişleri ile hakim ve savcı mesleğinden olan iç denetçiler; araştırma, inceleme ve soruşturma işlemleri ise adalet müfettişleri eliyle yapılacak.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli görüşmeleri sonuna kadar izledi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise çalışmalarını Meclisteki odasında sürdürdü ve oylamalara katıldı.

Milletvekilleri kulisteki televizyonlardan Denizli-Ankaragücü ile Beşiktaş-Sivasspor maçlarını izledi. AK Parti'nin Adana milletvekilleri, akşam yemeğinde kebap, şalgam suyu ve halka tatlısı ikram etti.

Genel Kurulda, daha önce iki olan oy atma kutularının sayısı 4'e çıkarıldı.

CHP ve BDP'li milletvekilleri, oylamaya katılmadı.

Genel Kurulun bugünkü mesaisi yaklaşık 15 saat sürdü. Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin, 15. maddenin kabul edilmesinin ardından saat 12.00'de toplanmak üzere birleşimi kapattı.

Genel Kurulda, bugün Anayasa değişikliği teklifinin askeri kişilere sivil yargı yolunu açan 16. maddesi ile Anayasa Mahkemesinin yapısını yeniden düzenleyen 17. ve 18. maddeleri ele alınacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber