Çelik, Bayındırlık Bakanı Ergezen`in kardeşi için müfettiş görevlendirdi

Haber Giriş : 20 Şubat 2005 17:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü`nce 320 bin öğrencinin durumunu belirlemek için gerçekleştirilen seviye tespit sınavı ihalesinin Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen`in kardeşinin şirketine verildiği ve ihalede usulsüzlük yapıldığı iddialarını araştırmak üzere müfettiş görevlendirdi.

Alınan bilgiye göre, Bakan Çelik, İzmir Milli Eğtimi Müdürlüğü tarafından aralık ayında, yaklaşık 320 bin ilk ve ortaöğretim öğrencisinin durumunu belirlemek için gerçekleştirilen seviye tespit sınavı ihalesinin, Ergezen`in kardeşine ait ``Sarakuska`` adlı şirkete verilmesi olayıyla ilgili müfettiş görevlendirdi. Sınava ilişkin soru basımı, dağıtımı ve değerlendirilmesi ihalesinde usulsüzlük yapıldığı iddialarını inceleyecek ve gerektiğinde soruşturma açacak olan müfettişin incelemeleri devam ediyor.

Söz konusu ihaleye 6 firma katılırken ihalenin öğrenci başına 265 bin lira teklif veren firma yerine, 470 bin lira teklif veren Ergezen`in kardeşinin ``Sarakuska`` adlı şirketine verildiği belirtilmişti.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber