Bakanlık, İlköğretimde normal eğitime geçmeyi planlıyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Nisan 2010 09:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Okul kayıt alanı belirlenirken il/ilçe bir bütün olarak ele alınacak, ilçe sınırları dikkate alınmadan aday öğrenci sayıları mevcut şube sayılarına oranlanarak, öğrencinin ikametinden uzaklaştırılmadan okulların sınıf mevcutlarının İdeal sayıda tutularak normal öğretime geçebilecek şekliyle dengeli bir planlama yapılacaktır.

Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğü tüm valiliklere e-kayıt hakkında açıklama yazısı gönderdi.

İlköğretim Genel Müdürlüğünün 19/04/2010 tarih ve 7464 sayılı yazısında; 2010?2011 eğitim-öğretim yılında da ülke genelindeki resmî ilköğretim okullarımı öğrenci kayıtları; Millî Eğilim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliğin 14?17. madde hükümleri İle 2009/30 sayılı Genelge esasları dâhilinde e-kayıt uygulaması ile yapılacaktır.

Bu bağlamda:

1-Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 16. maddesi gereği, okul tespitinin planlanması için il/ilçe öğrenci yerleştirme komisyonları nisan ayı içerisinde oluşturulacaktır.

2-e-Okul/ e-kayıt işlemleri/ kayıt bölgesi belirleme bölümlerine aktarılan adresler okullarla ilişkilendirilecek, raporlardan aday Öğrenci sayıları takip edilecek, sistem sürekli açık tutulacağından okullara adres eklemesi veya çıkarılması yapılabilecektir.

3-Yapılan araştırmalarda; okulların normal (tekli) eğitim yapması ve sınıf mevcutlarının küçültülmesi, öğrencilerin akademik başarılarına etki eden önemli çevresel faktörler arasında gösterilmektedir. Okul kayıt alanı belirlenirken il/ilçe bir bütün olarak ele alınacak, ilçe sınırları dikkate alınmadan aday öğrenci sayıları mevcut şube sayılarına oranlanarak, öğrencinin ikametinden uzaklaştırılmadan okulların sınıf mevcutlarının İdeal sayıda tutularak normal öğretime geçebilecek şekliyle dengeli bir planlama yapılacaktır, Sınıf ilçe öğrenci yerleştirme komisyonları, birbirleriyle sürekli irtibat halinde çalışacaktır.

4- Kayıtlarda "Yerleşim Yeri Adresi" esas alınmaktadır. Ancak yurt dışında ikamet edenler ile yetiştirme yurdu, cezaevi, çocuk ıslah evi, öğrenci yurdu ve yatılı okullarda kalan çocukların "Diğer Adres'" adlı ikinci adresleri yerleşim yeri adresi olarak değerlendirilecektir.? açıklamalarına yer verildi.

Ahmet Kandemir
Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber