Yıldırım: İnternet çıktı, mertlik bozuldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Nisan 2010 15:07, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Mecliste yapılan görüşmelerde konuşmaların doğruluğunu milletvekilleri tarafından internetten hemen kontrol edildiğini belirten Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, vekillerin bununla da yetinmeyip yine internet üzerinden cevap hazırladığını söyledi. İnternet sayesinde siyasetin de zorlaştığına dikkat çeken Bakan Yıldırım, "Böyle çalışmanın ne kadar zor olduğunu, internet çıktığında mertliğin bozulduğunu, hayatın ne kadar zorlaştığını yaşayanlardan birisiyim." dedi.

5. Karadeniz ve Hazar Düzenleyici Konferansı, Genişbant'ın Geleceği temasıyla Taksim Marmara Oteli'nde başladı. Konferansın açılışına Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Bilgi Teknolojileri Kurumu Başkanı Tayfun Acarer ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye olarak hedeflerinin bilgi toplumu haline gelmek olduğunu söyledi. Bilişimin gelişmesinin aynı zamanda işsizliğin de önlenmesini sağlayacağını belirten Bakan Yıldırım, "İşsizliğin önlenmesi, istihdam yapılması bilişim sektörü sayesinde daha kolay olacaktır. 'Bilişimde bilgisayara ve otomasyonla çok iç içe olduğumuz için işsizlikle mücadeleye katkı vermesi çok mümkün değildir' diye düşünülebilir ama bilişimle yeni iş tanımları, alanları gelişmektedir. Daha önce hiç duymadığımız farklı farklı iş kollarına bilişimle birlikte tanık oluyoruz. Çağrı merkezleri, Ar-ge merkezleri yazılım donanımla ilgili çeşitli görevler bunlardan bazılarıdır." diye konuştu.

Bilişimin, bilgi toplumuna geçişin olmazsa olmaz dinamiklerinden birinin genç nüfus olduğunu belirten Bakan Yıldırım, bunun için de işe okullardan ve genç nüfustan başladıklarını belirtti. Fiber kabloların gidemediği yerlerdeki okullara uydu üzerinden genişbant internet ulaştırdıklarını aktaran Bakan Yıldırım, "Hakkari ile Edirne arasında, İstanbul ile Pervari arasında erişim bakımından bir fark olmasın sayısal uçurum olmasın. Bu konuda çok önemli bir mesafe kat ettiğimizi düşünüyorum. Ülkede birliği beraberliği geliştirmekle beraber bölgesel kalkınma farklarını ortadan kaldırmak vatandaşa nerede yaşarsa yaşasın adil ve eşit hizmet verme sorumluluğunu yerine getirmek önemli bir hedef ve şiarımız olmuştur." şeklinde konuştu.

Türkiye'de bilgi toplumu hedefini 2013 ve 2023 vizyonu olarak hazırladıklarını aktaran Bakan Yıldırım, 2013'de 55 milyon, 2023'de ise 75 milyon vatandaşa bire bir erişim sağlamayı amaçladıklarını aktardı. Bilişimde yaşanan gelişmenin siyasetten ekonomiye pek çok konuda değşim sağladığını aktaran Bakan Yıldırım, bunun en güzel örneğini ise Meclis'te gerçekleştirilen Anayasa Değşikilik Paketi oturumlarında yaşandığını belirtti.

Anayasa çalışmalarının gece 3,5 - 4 gibi bittiğini belirten Bakan Yıldırım, milletvekillerini kürsüden yapılan konuşmaların doğruluğunu anında internete girerek kontrol ettiğini belirtti. Bakan Yıldırım, "O çalışmalar esnasında bir şeye şahit oldum konuşmacılar konuşmalarını yaparken diğer milletvekillerinin onların yaptıkları konuşmalarını doğru olup olmadığını araştırıyor aynı anda. Bununla yetinmiyor buna uygun ve konuşmaya cevap teşkil edecek birçok kaynağa da anında olaşıyor ve hemen söz alıp onun karşılığını veriyor. Böyle bir siyasetin ne kadar zor olduğunu, internet çıktığını da mertliğin bozulduğunu hayatın ne kadar zorlaştığını yaşayanlardan birisiyim. Hepiniz şüphesiz bunu yaşıyorsunuz . Artık aklınıza geleni konuşamayacağınız, konuştuğunuz her şeyin anıda doğrulanacağı yada yalanlanacağını bildiğiniz hale geldi. Gizlimiz saklımız yok, her şey meydanda. Onun için bu alanın her iş kolunu herkesi terbiye edeceğini de düşünüyorum." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber