Ülkücü aydından 'ezber bozan' açıklamalar:

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 30 Nisan 2010 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milliyetçi camianın önde gelen entelektüel isimlerinden Dr. Mustafa Çalık çarpıcı açıklamalarda bulundu. Anayasa değişiklik teklifinin 12 Eylül darbecilerinin yargılanmasına ilişkin düzenlemesini hatırlatan Çalık, "Türk milliyetçilerinin Kenan Evren'in anayasasının değişmemesi için herhangi bir sebepleri olamaz.

Muhsin Yazıcıoğlu'nu beraat edeceği davadan yedi küsur sene içeride yatıran, üç küsur senesini hücrede yatıran adamlar yargılanmalıdır. Postalla Yılma Durak'ın kolunu; Namık Kemal Zeybek'in gözü önünde kıranlar yargılanmalıdır. Mahir Damatlar'a 60 gün işkence eden adamlar yargılanmak zorundadır. Bu adamların bize dayattığı anayasayı savunmak için bir makul sebebimiz yok." dedi.

Türkiye'de milli iradeyi temsil eden TBMM'nin her şeyin üzerinde olduğunu belirten Çalık, 411 oyla Meclis'ten geçen başörtüsüyle ilgili düzenlemeyi esastan bozan Anayasa Mahkemesi'nin suç işlediğini savundu. Çalık, "Anayasa Mahkemesi derhal lağvedilmeli, üyeler gözaltına alınmalıydı." diye konuştu. Çalık, Anayasa Mahkemesi'nin, Menderes'i asan Yassıada Divanı'nın devamı olduğunu ve anayasa değişikliğini "esastan" inceleyerek büyük suç işlediğini öne sürerek, "Anayasa Mahkemesi o kararı verdiği vakit münfesih duruma düşmüştü. Bunun icabı, savcıların, üyeleri derhal gözaltına alarak suçüstü mahkemesine sevk etmesiydi. Karara iştirak etmeyen üyeler de suçludurlar. Haşim Kılıç'ın da o karar üzerine istifa etmesi gerekirdi. Hiçbir organ, kaynağını anayasadan almayan yetki kullanamaz. O yetkiyi kullanan kişi, kurum, kuruluş gayrimeşrudur." şeklinde konuştu.

Katıldığı televizyon programında soruları cevaplandıran Mustafa Çalık, Atatürk milliyetçiliğinin de bir safsata olduğunu, 27 Mayıs darbecileri tarafından uydurulduğunu belirtti. Bu tanımın Anayasa'dan çıkarılmasını istedi. Ülkücü hareketin tanınmış aydınlarından ve bir dönem BBP'de Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte siyaset yapan Dr. Mustafa Çalık, "27 Mayıs, yeniçeri eşkıyalığıdır. En başta Türk ordusunu mundar etmiştir. Bir nesli mahvetmiştir. Mustafa Kemal'in haberdar olmadığı bir Kemalizm icat etmiştir. Mustafa Kemal'in görse yırtıp çöpe atacağı, yüzlerine çarpacağı anayasa ve milletvekili yemini uydurmuşlardır." şeklinde konuştu. Atatürk'ün ölümüne kadar geçerli olan 1924 Anayasası'nı örnek gösteren Çalık, şöyle devam etti: "Atatürk'ün ahirete göçtüğü gün yürürlükte olan Anayasa'nın hiçbir yerinde Atatürk ilke ve inkılapları ibaresi, Atatürkçülük lafzı, Atatürk milliyetçiliği yoktur. Kesinlikle Anayasa'dan çıkarılmalıdır. Anayasa'da olmasının sakıncası şudur: Kişi kültüne dayalı hukuk olmaz. Bu safsatadır. Bunu Atatürk dahi yapmış olsa yanlış olurdu."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber