Kayseri'deki YİBO skandalında öğretmen ve müdür yardımcısı tutuklandı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 04 Mayıs 2010 17:12, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Kayseri'nin Melikgazi İlçesi Gesi Mahallesi'ndeki Ahmet Baldöktü YİBO'da 2 yıl önce meydana gelen 3 kız öğrenciye taciz ve tecavüz olayıyla ilgili mahkemeye çıkartılan Fen Bilgisi öğretmeni İ.K. ile Müdür Yardımcısı R.E. tutuklandı. Tecavüz ve tacizle suçlanan 2 şüpheli, jandarmalar eşliğinde Kayseri Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

KAYSERİ'DEKİ YİBO'DA TACİZ-TECAVÜZ İDDİASINDA 4 EĞİTİMCİ ADLİYEYE GETİRİLDİ

KAYSERİ'nin Melikgazi ilçesi Gesi mahallesindeki Ahmet Baldöktü YİBO'da 2 yıl önce meydana gelen taciz ve tecavüz iddiasıyla 1 ögretmen ve müdür yardımcısı ile olaya göz yumduğu iddia edilen okul müdürü hakkındaki adli soruşturma tamamlandı. 2 ay önce Bakanlık müfettişlerinin yaptığı soruşturma sonucu açığa alınan 4 şüpheli eğtimci bugün Cumhuriyet Savcılığınının yürüttüğü soruşturma sonucu gözaltına alınarak, mahkemeye çıkarıldı. Okul Müdürü ile başmuavin salıverildi. Diğer 2 sanık tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye gönderildi.



Melikgazi ilçesi Gesi mahallesinde 100'e yakın ögrencinin kaldığı Ahmet Baldöktü Yatılı Bölge Okulunda 2 yıl önce Fen Bilgisi ögretmeni İ.K'nın kız ögrencisini önce taciz ettiği ardından tecavüz ettiği, kimliği belirlenemeyen bir kişinin okulun laboratuvarına koyduğu gizli kamera cd'sinin Milli Eğitim Bakanlığına 2 ay önce gönderilmesiyle çıktı. Bunun üzerine okula gelen 2 bakanlık müfettişi 2 yıl önce meydana gelen taviz ve tecavüz iddialarını soruşturarak okulun Fen Bilğisi ögretmeni İ.K (42) ve Müdür Yardımcısı R.E'yi( 35) taciz ve tecavüz suçlamasıyla okul başmüdür yardımcısı O.K'yı (53) okul müdürü N.S 'yi (54) olaylara kayıtsız kaldığı, göz yumdukları durumu üst makamlara bildirmediği içinaçığa alarak, olayı bir rapor halinde Milli Eğitim Bakanlığına ve adli yönden de işlem yapılması için Cumhuriyet Savcılığına gönderdi. Söz konusu 3 ögrencinin 2 yıl önce YİBO'dan mezun oldukları, ögrencilerden 2'sinin Kız yetiştirme Yurdundan buraya gönderildiği belirlendi. Taciz ve tecavüz iddiasıyla önce idari açıdan açığa, ardından da Cumhuriyet savcılığının yürüttüğü adli soruşturma kapsamında Melikgazi Jandarma ekiplerince bugün gözaltına alınarak Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki Adli tabiplikte sağlık kontrolünden geçirilerek, adliyeye götürüldü. Nöbetci savcılıkta ifadeleri alınan ögretmen İk, müdür yardımcısı R.E 3 ögrenciye taciz ve tecavüz ettikleri, 2 okul yöneticisi N.S ve O.K ise olaylara göz yumdukları gerekçesiyle, tutuklanmaları talabiyle nöbetçi mahkemeye gönderildi.

OKUL MÜDÜRÜ İLE BAŞMUAVİN SERBEST

KAYSERİ'nin Melikgazi ilçesi Gesi mahallesindeki Ahmet Baldöktü YİBO'da 2 yıl önce meydana gelen taciz ve tecavüz iddiasıyla mahkemeye çıkarılan 4 şüpheli eğitimciden okul başmüdür yardımcısı O.K (53) ile okul müdürü N.S (54) çıkarıldıkları Cumhuriyet savcılığınca salıverildi. 3 kız ögrenciye taciz ve tecavüzde bulundukları iddia edilen Fen Bilğisi ögretmeni İ.K (42) ve Müdür Yardımcısı R.E ( 35) ise tutuklanmaları istemiyle, nöbetçi mahkemeye gönderildi.

YAYIN YASAĞI GETİRİLMİŞTİ

Melikgazi ilçesindeki Ahmet Baldöktü Yatılı Bölge Okulunda 2 yönetici ve 1 ögretmenin açığa alınmasına yol açan cinsel taciz skandalına Kayseri 3. Sulh Ceza Mahkemesince 30 Nisan'da yayın yasağı getirilmişti. 3 eğitimcinin açığa alınmasına yol açan olayın medyada yer alması üzerine mahkeme kanalıyla alınan yayın yasağı Valilik Basın bürosunca medya kuruluşlarına duyurulmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber