Polis, kırmızı ışıkta geçen yayalara şakadan ceza kesti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2010 18:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rize'de polis ekipleri, kırmızı ışıkta geçerek geçiş ihlali yapan yayalara para cezası keserek şaka yaptı. Neye uğradığını şaşıran yayalar, uygulamanın yayaları bilinçlendirme amaçlı olduğunu öğrenince derin bir oh çekti.

Rize Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Ekipleri, Rize'de oldukça sık rastlanan kırmızı ışık ihlaline ilginç bir yol buldu. Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında yayaların bilgilendirilmesi adına gerçekleştirilen uygulamada polisler, kırmızı ışıkta geçen yayaları durdurarak 60 TL para cezası verdi.

Rize'nin en işlek caddelerinden biri olan Atatürk Caddesi'ndeki uygulamada ceza makbuzunu kesen polis memurları, makbuzları yayalara teslim ettikten sonra kanunun yeni olduğunu, ancak uygulamanın bilgilendirme amaçlı bir şaka olduğunu söyledi.

Alışık olmadıkları ceza karşısında şaşkına dönen yayaların önce yüzü asıldı. Daha sonra uygulamanın bilgilendirme amaçlı şaka olduğunu öğrenince yüzleri güldü. Yayalar, kırmızı ışıkta geçmenin cezası olduğunu bilmediklerini, bundan sonra çok daha dikkatli olacaklarını söyledi.

Bazı kişiler ise cezanın artırılarak gerçekten uygulanması gerektiğini savundu. Kırmızı ışıkta geçtikleri için polis tarafından durdurulmak istenen bazı kişiler de kameralara yakalanmamak için kaçmayı tercih etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber