YGS'de 2. aşamaya başvurular başladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2010 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YGS'de en az bir puan türünden 180 puan barajını aşan 1 milyon 233 bin 580 üniversite adayı, bugünden itibaren ikinci aşama sınavları olan Lisans Yerleştirme Sınavları'na (LYS) başvurabilecek.

YGS'yi LYS'ye girmek isteyen adaylar 14 Mayıs'a kadar başvuru yapabilecek. LYS puan türleri ile öğrenci alan yükseköğretim programlarına girmek isteyen adayların, YGS'ye ek olarak LYS'lerden gerekli olanlara da girmeleri gerekiyor. Sınav sonuçlarını ÖSYM'nin internet sitesinden öğrenen ve LYS'ye girme hakkı kazanan adaylar, beş ayrı kategoride yapılacak LYS'den hangilerine katılacaklarına karar verdikten sonra, LYS ücretini banka şubelerine yatırabilecek.

Adayların, katılacakları her bir LYS için 20 TL ödemesi gerekiyor. Daha sonra, başvurularını bireysel olarak internetten veya başvuru merkezi olarak belirlenen okul müdürlüklerinden yapabilecek. LYS'ye başvuru süresi uzatılmayacak.

5 ayrı sınav

LYS, YGS'den farklı olarak 81 il merkezi ile Lefkoşa'da gerçekleştirilecek. Adaylar en fazla 2 il tercih edebilecek. LYS, 19-20 Haziran ve 26-27 Haziran tarihlerinde beş oturumda gerçekleştirilecek. Yabancı Dil sınavı hariç LYS'ler saat 10.00'da başlayacak ve tek oturumda yapılacak.

Her adayın katıldığı her sınavda yer alan her test için bir standart puan hesaplanacak. Hesaplanan standart puanlar, testlerin ağırlık oranları kullanılarak Ağırlıklı LYS puanları (ALYS) hesaplanacak. ALYS puanlarından her biri kendi içinde en küçüğü 100, en büyüğü 500 olan puanlara dönüştürülerek LYS puanları oluşturulacak. LYS'de 180 ve üzeri puan alanlar, LYS puan türleri ile öğrenci alan lisans programlarını tercih edebilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber