Bilkent Üniversitesinin isminin değişmesine dair kanun tasarısı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Mayıs 2010 13:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI TEŞKİLATI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TASARISI

MADDE 1- 28/3/1983 tarihli ve 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununun ek 5 inci maddesinin başlığı ile birinci, üçüncü ve beşinci fıkralarında yer alan ?Bilkent Üniversitesi? ibareleri ?İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi? olarak ve altıncı fıkrasında yer alan ?Bilkent Üniversitesinin? ibareleri ?İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesinin?, ?Bilkent Üniversitesince? ibaresi ?İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesince? olarak değiştirilmiştir.

MADDE 2- 2809 sayılı Kanuna aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

?GEÇİCİ MADDE 39- Diğer mevzuatta Bilkent Üniversitesine yapılmış olan atıflar İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesine yapılmış sayılır.?

MADDE 3- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

GENEL GEREKÇE

Hayatını ülkemizin bilim, sanat, kültür, eğitim ve sağlık alanındaki gelişimine adayan, bu uğurda büyük mücadeleler vererek eğitim ve sağlık alanında çok önemli katkıları bulunan Prof. Dr. İhsan Doğramacı, birçok uluslararası kuruluştaki çalışmalarıyla ülke tanıtımına da çok büyük katkılarda bulunmuştur. Kurduğu Hacettepe Üniversitesi özellikle sağlık alanında büyük bir atılım yapılmasını sağlamıştır. Daha sonra kişisel malvarlığını kullanarak kurduğu, maddi ve manevi desteğini, bilgi ve tecrübesini aktardığı, Bilkent Üniversitesi Türk yükseköğretim hayatına önemli katkılar yapmış, dünyada tanınan, bilinen bir Türk üniversitesi olmuştur.

Özellikle sağlık ve eğitime yaptığı bu büyük katkıların unutulmaması, İhsan Doğramacı adının yaşatılması ve gelecek nesillere tanıtılması için, Bilkent Üniversitesinin adının ?İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi? olarak değiştirilmesi uygun görülmüş ve bu amaçla bu Tasarı hazırlanmıştır.

MADDE GEREKÇELERİ

MADDE 1- Madde ile, Bilkent Üniversitesinin adı İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi olarak değiştirilmiştir.

MADDE 2- Madde ile; Bilkent Üniversitesinin adı İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi olarak değiştirildiğinden, diğer mevzuatta Bilkent Üniversitesine yapılmış olan atıfların İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesine yapılmış sayılacağı düzenlenmiştir.

MADDE 3- Yürürlük maddesidir.

MADDE 4- Yürütme maddesidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber