HSYK: Mücadelemiz sonuna kadar sürecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Mayıs 2010 09:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HSYK Başkanvekili Kadir Özbek, Meclis Genel Kurulu'nda HSYK'nın yapısını yeniden düzenleyen Anayasa değişiklik maddesine ilişkin yorum yapmaktan kaçındı. Özbek, şu aşamada yapılacak açıklamaların TBMM'nin iradesine saygısızlık olacağını bildirdi.

HSYK girişinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Özbek, Anayasa değişiklik görüşmelerinin sonuna kadar beklenilmesi gerektiğini söyleyerek, şu aşamada yapılacak açıklamaların Meclis iradesine saygısızlık anlamı taşıyacağını belirtti. Kamuoyunu aydınlatma görevini sonuna kadar sürdüreceklerini söyleyen Özbek, halkın sağduyusuna güvendiklerini kaydetti.

Olumlu sonuç çıkmazsa savunma görevini yapmak zorundayız

- Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkan Vekili Kadir Özbek, anayasa değişiklik paketiyle ilgili istedikleri olumlu sonuç çıkmaması halinde üzerlerine düşen savunma görevini yapmak zorunda olduklarını söyledi.

HSYK binası girişinde gazetecilerin anayasa değişikliğiyle ilgili sorularını cevaplayan Özbek, Meclis çalışmalarının devam ettiğini ve çalışmaların sonuçlanmasını beklediklerini belirtti. Bugüne kadar yargı bağımsızlığı ve hukuk devleti ilkelerinin korunması adına gerekli uyarıları yaptıklarını hatırlatan Özbek, anayasa değişiklikleriyle ilgili olumlu bir sonuç çıkmaması halinde üzerlerine düşen savunma görevini yapmak zorunda olduklarını vurguladı.

Sonuna kadar mücadelelerini sürdüreceklerini dile getiren Özbek, şöyle konuştu: "Nedir bu mücadele? Mücadele, en azından aydınlatma görevimiz var, onu yapmak zorundayız. Tarihe karşı vicdani sorumluluğumuz söz konusu olabilir. Yargı teşkilatına karşı vicdani muhasebeye düşmemek için elimizden geleni yapacağız. Bunu da kamuoyuyla paylaşacağız."

Türk halkına vereceği bir mesaj olup olmadığının sorulması üzerine ise Özbek, "Her zaman sağduyusuna güvendiğimiz milletimiz var" cevabını verdi. Somut olarak yapmayı düşündükleri bir şey olup olmadığının sorulması üzerine de Özbek, bu konuda bir şey söylemenin TBMM iradesine karşı saygısızlık olacağını vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber