Sahte okul müdürüne 11 yıl 7 ay hapis

Haber Giriş : 21 Şubat 2005 18:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun'da bir ilköğretim okulundan çalınan boş çek yapraklarını doldurarak kendini okul müdürü olarak tanıtıp esnafı dolandırdığı iddiasıyla tutuklanan şahsın yargılanması sona erdi. Tutuklu sanık, dolandırıcılık suçundan toplam 11 yıl 7 ay hapis ve 3 bin 762 YTL para cezasına çarptırıldı.

Edinilen bilgiye göre olay, 16 Temmuz 2003 tarihinde Denizevleri İlköğretim Okulu'nda meydana geldi. Okul Müdürü Kamuran Erdem, yıllık izindeyken okulun gösteri salonundaki kilitli kapıyı açarak içeriden 1 adet televizyon, 1 adet VCD, 1 adet tarayıcı, okulda görevli Hakan İnez'in eşine aldığı ve çekmeceye bıraktığı 1 adet altın set ve okul kooperatifine ait boş çek yapraklarını çaldığı ve boş çeklerle kendini okul müdürü olarak tanıtıp esnafı dolandırdığı iddiasıyla tutuklanan Recep Sezgin'in yargılanmasına devam edildi.

Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dolandırıcılık suçundan tutuklu olarak yargılanan Recep Sezgin, cezaevinde çok mağdur olduğunu belirterek, suçlamaları kabul edip tahliyesini talep etti. Recep Sezgin'in kendisini okul müdürü olarak tanıtıp sahte nüfus cüzdanı ve Milli Eğitim Bakanlığı'na ait personel kimlik kartı düzenlediği ve Köksal Şentürk'e ait işyerinden okulda başarılı öğrenciye ödül vereceğini belirtip okula ait çalıntı çekle 500 YTL değerinde bisiklet, Kemal Yentur'un işyerinden 2 bin 650 YTL değerinde motosiklet ve Nazım Çakır'a ait işyerinden de 220 YTL değerinde giyim eşyası satın alarak dolandırdığı belirtildi.

Mahkeme heyeti, çeklerin ve diğer malzemelerin okuldan çalınma olayıyla ilgili olarak Recep Sezgin'in cezalandırılması için kesin ve inandırıcı delil olmadığından bu suçtan beraatına karar verdi. Ancak Recep Sezgin, çalıntı çeklerle kendini okul müdürü olarak tanıtıp 3 ayrı esnafı dolandırdığı, sahte kimlik kullandığı iddiasıyla toplam 11 yıl 7 ay hapis ve 3 bin 762 YTL para cezasına çarptırıldı.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber