Kocaeli Valiliği SEKA işçilerinden özür diledi

Haber Giriş : 22 Şubat 2005 00:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polisin SEKA'ya müdahale etmesinin üzerinden 4 gün geçtikten sonra Kocaeli Valiliği, taraflar ile bir araya gelerek bir açıklama yaptı ve işçilerden özür diledi.

Kocaeli Valiliği'nde gerçekleşen toplantıya Vali Erdal Ata, Selüloz-İş Sendikası Genel Başkanı Ergin Alşan, Selüloz-İş Sendikası İzmit Şube Başanı Adnan Uyar, SEKA Genel Müdürü Hamza Cantemur, İl Emniyet Müdür Yardımcı Nurullah Bahçe katıldı.

Toplantı sonrasında Valilik yazılı bir açıklama yaparak, SEKA işçisine müdahale edilmediğini, dışarıdan fabrika ile ilişkisi olmayanların engellenmesine yönelik bir olay oyduğunu bildirdi. Açıklamada, "SEKA Genel Müdürlüğü'nce 18 Şubat 2005 tarihinde Özelleştirme Yüksek Kurulu kararının uygulanması sonucunda işçilerin tüm yasal haklarının ödenerek iş akitlerinin feshedilmesinin bildirilmesi sebebiyle doğabilecek eylemlerin önlenmesi, can ve mal güvenliğinin sağlanması için gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması, valiliğimizden yazı ile talep edilmiştir. Bu amaçla İl Emniyet Müdürlüğü'nce gerekli görevlendirmeler yapılmıştır. Ana giriş kapısında görev ifa edecek olan görevliler, işletme önünde toplanan kalabalığın arasından geçmekte iken kalabalığın içinde bulunan bazı kişilerce işçilerin zor kullanılarak boşaltılacağı şayiası yayılarak işçi aileleri tahrik edilmiş, önde bulunan işçi aileleri emniyet görevlilerine doğru itilmiştir. Kalabalığın gerisinde bulunan bazı kişilerce görevlilere saldırıda bulunulması sırasında kısa süreli izdiham yaşanmıştır. Bu esnada ailelere hiçbir şekilde şiddet kullanılmamış emniyet görevlileri kalkanları ile kendilerini koruyarak kalabalığın içerisinde görev yerlerine gitmişlerdir" denildi.

Toplantı sonrasında SEKA Fabrikası'na gelerek işçilere açıklama yapan Selüloz-İş Sendikası İzmit Şube Başkanı Adnan Uyar, "Sayın valimiz yaşananlardan çok ciddi rahatsızlık duymuştur. Kendisi özür diliyor. Herhangi bir kastın olmadığını söyledi. Biz de, güvenlik güçleri ve yöneticilerimiz ile bir sorunumuzun olmadığını, sorunumuzun siyasi irade ile olduğunu kendisine söyledik. Devletin valisi, güvenlik güçleri, SEKA işçisi ile görüşürken, siyasi irade görüşmüyor. Bizler kararlıyız, çatışma istemiyoruz. Ekmek mücadelesi veriyoruz. Devletin birliğinin bölünmez bütünlüğüne göz dikenlere karşı her zaman savaşmaya hazırız. Ama biz burada ekmek mücadelesi yapıyoruz. Ekmeğimiz için her türlü mücadeleyi yaparız. Birlik ve bütünlük içerisindeyiz. AK Parti İl Başkanı Fikri Işık ile Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, SEKA meselesini iyi okusunlar. Yoksa üzülürler. Biz üzülmeye alıştık. Koltuklarına yapışıp kalmasınlar. 1998'de bize karşı olanlar şimdi nerede iyi baksınlar" dedi.

Uyar, işçiler ile tek tek konuşarak Çarşamba günü mahkeme kararına kadar müdahale olmayacağını anlattı.

SEKA çalışanları mekanik atölye eylemlerini sürdürürken aileler de yemekhanede destek vermeyi sürdürüyor.
İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber