Başbakan Erdoğan, mal varlığı ile ilgili dava açtı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2010 13:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, anayasa değişiklik teklifinin 2. tur görüşmeleri sırasında "mal varlığı" ile ilişkin açıklamada bulunan CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici ve Sinop Milletvekili Engin Altay hakkında 50 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Başbakan Erdoğan'ın avukatları Fatih Şahin ve Muammer Cemaloğlu tarafından açılan davada, milletvekillerinin Erdoğan'ın şahsiyet haklarına tecavüz kastıyla tamamen gerçek dışı ithamlarda, fevkalade ağır, katlanılması ve tahammülü gayrı kabil hakaretlerde bulundukları belirtildi.

Dilekçede, Ekici ve Altay'ın Meclis Genel Kurulu'nda kullandıkları ifadelerin Başbakan olan Erdoğan'ın siyasetteki görevi nedeniyle zengin olduğu, bunun da emek karşılığı olmayıp yolsuzluklarla ve haksız yollarla elde edildiği anlam ve sonucu çıkartılmak ve kamuoyuna duyurulmak istendiği ifade edildi. Dilekçede, milletvekillerini iddia ve ithamlarının gerçek dışı olduğuna işaret edildi.

Milletvekillerinin kaynak olarak gösterdikleri Thi Economist Dergisi'nin Türkiye Ttemsilcisi Amberin Zaman'ın söz konusu haberi yalanladığına işaret edilen dilekçede, milletvekillerinin söz konusu ifadeler ile eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırlarını aştıkları ileri sürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber