Deli olduğu için malulen emekli olan köyün ahalisi akıllı çıktı

Haber Giriş : 22 Şubat 2005 00:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nevşehir'in bir köyünün tamamı 'deli' raporu alıp Bağ-Kur'dan malulen emekli oldu. Emekli olan delilerin, akıllı olduğu ortaya çıkınca, raporu veren Sağlık Kurulu Üyeleri hakkında soruşturma başlatıldı. Akıllı deliler ise emekli olmak için 20 yıl daha bekleyecek.

Nevşehir'e bağlı bir köyün Bağ-Kur'a kayıtlı olan bütün köylüleri "deli" raporu alarak malulen emekli olmak istedi. Oldular da. Ancak skandal ortaya çıkınca maskeleri düştü.

Bağ-Kur'a kayıtlı toplam 20 kişi "deli raporu" aldı. Üstelik bu rapora, Bağ-Kur bünyesinde bulunan ve heyet niteliğindeki Sağlık Kurulu da onay verdi.

Köylüler emekli oldu. Ancak şikayetler üzerine Bağ-Kur Teftiş Kurulu devreye girdi ve raporların sahte olduğunu belirledi. Sağlık Kurulu'nun yapması gereken incelemeyi de Ankara Numune Hastanesi yaptı. Rapor alanlar tek tek muayene edildi. Ve köylülerin aslında "akıllı" oldukları ortaya çıktı. Teftiş Kurulu Sağlık Kurulu hakkında soruşturma başlattı. Soruşturma üzerine Sağlık İşleri Daire Başkanı Gülden İçemer ve iki memur acilen emekliye ayrıldı.

Sağlık Kurulu Başkanı İsmail Sonbahar ise görevden alındı. Olayda suçlu görülen kişiler hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Öte yandan malulen emekli olmak için 5 yıl Bağ-Kur'a prim ödemek gerekiyor. Bağ-Kur'dan emekli olmak için ise kişilerin 25 yıl boyunca prim yatırma şartı aranıyor. Nevşehirli akıllı "deliler" 20 yıl daha prim ödeyelecekler.

Star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber