Sözleşmeli Sağlık Personelinin Yer Değişikliği Başladı

4924 sayılı Kanuna göre atanan sözleşmeli sağlık personelinin naklen atanmalarına ilişkin başvurular 21-25 Şubat 2005 tarihleri arasında yapılacak olup, konuya ilişkin ilan ve boş yerler bugün yayımlanmıştır. Yapılan açıklamaya göre, bir yıllık hizmet süresini doldurmayanlar ile becayiş yolu ile yer değişikliği yapan personellerin müracaatları kabul edilmeyecektir. Konuya ilişkin ayrıntılı açıklama için başlığa tıklayın.

Haber Giriş : 22 Şubat 2005 00:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ek 1 Sınav Yoluyla Nakledilecekler İçin Takvim
Ek 2 Sınav Yoluyla Nakledileceklerin Müracaat Formu, Formun Doldurulmasına İlişkin Açıklama ve Münhal Listeler
Ek 3 Kura Yoluyla Nakledilecekler İçin Takvim
Ek 4 Kura Yoluyla Nakledileceklerin Müracaat Formu, Formun Doldurulmasına İlişkin Açıklama ve Münhal Listeler (pdf)


T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
(Personel Genel Müdürlüğü)

SAYI : B100PER0120024/SÖZ.PER.ŞB.
KONU : Sözleşmeli Personel Nakil İşlemler

.......................VALİLİĞİNE
( Sağlık Müdürlüğü)


Bilindiği üzere, 4924 Sayılı Kanun ve Sözleşmeli Sağlık Personeli Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 17 nci maddesinde naklen atamalara ilişkin yerleştirme işlemlerinin, ilk defa, yeniden ve unvan değişikliği suretiyle atamalara ilişkin yerleştirme işlemlerinden önce gerçekleştirileceği belirtilmiş olup, bu işlemler tamamlandıktan sonra 27.12.2004 tarih ve 8329 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile tespit edilip, Maliye Bakanlığınca Vize edilen boş pozisyonlara yerleştirme yapılabilmesi bakımından, evvelce sözleşmeli personel olarak çalışmaya başlayan sağlık personelinin nakil işlemlerinin Yönetmeliğin 8 inci maddesinde belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde sonuçlandırılması gerekmektedir.

Bu çerçevede Merkez Sınav ve Kura Komisyonunun sözleşmeli sağlık personelinin nakil yerleştirmesi ile ilgili olarak 09.02.2005 tarihinde almış olduğu Karar doğrultusunda aşağıdaki hususların açıklanmasına gerek görülmüştür.

1- Sınav ve kura yolu ile yerleştirilen sözleşmeli sağlık personelinin nakil işlemleri ayrı ayrı tarihlerde yapılacak ve öncelikle sınav ile yerleştirilenlerin nakil işlemleri sonuçlandırılacaktır.

2- A) Sınav ile yerleştirilen personelin nakil işlemleri aşağıdaki esaslar ve sıra içinde ve ilişik takvime (Ek 1) göre yürütülecektir:
a) Boş sözleşmeli personel pozisyonları 21 Şubat 2005 tarihinde Bakanlık internet sayfasında ilan edilecektir.
b) Başvurular 21-25 Şubat 2005 tarihleri arasında doğrudan İl Sağlık Müdürlüklerine ekli (Ek 2) formla yapılacak olup, müracaatların hem elektronik olarak Bakanlığa gönderilmesi, hem de bir nüsha çıktı alınarak ve imzalanarak görevde bulunulan veya izinli ve raporlu olma hallerinde izin ve raporun geçirildiği İl Sağlık Müdürlüklerine teslim edilmesi ve İl Müdürlüklerinin müracaatları kontrol ettikten sonra müracaat formlarını en geç 28 Şubat 2005 tarihine kadar bir kurye ile Bakanlığa teslim edilmesi gerekmektedir.
c) Bakanlıkça incelenip uygun görülen başvurular, puan sırası ve tercih esasına göre bilgisayar yoluyla yerleştirmeye tabii tutulacaktır. Yerleştirme işlemleri Bakanlık internet sayfasından ilan edilecek ve bu ilan tebligat yerine geçecektir. Ayrıca İl Sağlık Müdürlükleri bazında o ilden ayrılacaklar ile o ile başlayacakları içeren listeler de bilgilendirme ve işlemlerde dikkate alınmak üzere askı sûretiyle ilan edilecektir.
d) İnternette yapılan ve tebligat yerine geçen ilanı müteakip, İl Sınav ve Kura Komisyonları; İllerinde çalışmakta olan personelden naklen bir başka yere yerleştirilenlerin ayrılış işlemlerini en geç 07-11 Mart 2005 tarihine kadar yapacaklardır. Sözleşmeli personelin naklen yerleştirildiği yerdeki yeni görevine başlayış işlemlerinde süre bakımından 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 62 nci maddesinin (a) ve (b) bendi esas alınacaktır. Ancak yeni görev yerine başlayışın ve sözleşmenin imzalanmasının en geç 28 Mart 2005 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmekte olup, öngörülen süre içinde söz konusu personelin yeni sözleşmeleri yapılarak başlayışları sağlanmalı, ayrılış ve başlayış işlemleri ÇKYS ortamında gerçekleştirilmelidir.
e) Sınav yoluyla yerleştirilmiş olan sözleşmeli sağlık personelinin nakil hakkı için görevde oldukları birimde ilişik takvime (Ek 1) göre yerleştirme işlemlerinin sonuçlandırılıp ilan edileceği gün olan 07 Mart 2005 itibariyle 1 yılını tamamlamış olmaları gerektiğinden, 07 Mart 2004 tarihinden sonra göreve başlamış olanlar ve 2004 yılında karşılıklı yer değiştirme (becayiş) yapan personel nakil işlemi dışında tutulacak olup, bunların müracaatı kabul edilmeyecektir.
f) İlişik takvimde (Ek 1) belirlenen süre geçtikten sonraki müracaatlar ile eksik, hatalı ve yanlış beyana dayanan müracaatları kabul edilmeyecek, Bakanlığa intikal etmiş olanlardan eksik, hatalı ve yanlış beyana dayandıkları anlaşılan müracaatlar işleme konulmayacaktır.

B) Kura ile yerleştirilen personelin nakil işlemleri aşağıdaki esaslar ve sıra içinde ilişik takvime (Ek 3) göre yürütülecektir:
a) Boş sözleşmeli personel pozisyonları 21 Şubat 2005 tarihi itibariyle ilan edilecektir.
b) Başvurular 21-25 Şubat 2005 tarihine kadar internet yoluyla ve ayrıca doğrudan İl Sağlık Müdürlüklerine ekli (Ek 4) formla yapılacak olup, müracaatların hem elektronik olarak Bakanlığa gönderilmesi, hem de bir nüsha çıktı alınarak ve imzalanarak görevde bulunulan veya izinli ve raporlu olma hallerinde izin ve raporun geçirildiği İl Sağlık Müdürlüklerine teslim edilmesi ve İl Müdürlüklerinin müracaatları kontrol ettikten sonra müracaat formlarının en geç 28 Şubat 2005 tarihine kadar bir kurye ile Bakanlığa teslim edilmesi gerekmektedir.
c) Bakanlıkça incelenip uygun görülen başvurular, tercih esasına göre bilgisayar kurası yoluyla gerçekleştirilecektir. Kura sonuçlarının tamamı internet yoluyla ilan edilecek ve bu ilan tebligat yerine geçecektir. Ayrıca, İl Sağlık Müdürlükleri bazında o ilden ayrılacaklar ile o ile başlayacakları içeren listeler de bilgilendirme ve işlemlerde nazara alınmak üzere askı sûretiyle ilan edilecektir.
d) İnternette yapılan ve tebligat yerine geçen ilanı müteakip, İl Sınav ve Kura Komisyonları; İllerinde çalışmakta olan personelden naklen bir başka yere yerleştirilenlerin ayrılış işlemlerini en geç 14-18 Mart 2005 tarihine kadar yapacaklardır. Sözleşmeli personelin naklen yerleştirildiği yerdeki yeni görevine başlayış işlemlerinde süre bakımından 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 62 nci maddesinin (a) ve (b) bendi esas alınacaktır. Ancak, yeni görev yerine başlayışın ve sözleşmenin imzalanmasının 04 Nisan 2005 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmekte olup, öngörülen süre içerisinde söz konusu personelin yeni sözleşmeleri yapılarak başlayışları sağlanmalı, ayrılış ve başlayış işlemleri ÇKYS ortamında gerçekleştirilmelidir.
e) Kura yoluyla yerleştirilmiş olan sözleşmeli sağlık personelinin nakil hakkı için görevde oldukları birimde ilişik takvime (Ek 3) göre kura ile yerleştirme işlemlerinin sonuçlandırılıp ilan edileceği gün olan 10 Mart 2005 tarihi itibariyle 1 yılını tamamlamış olmaları gerektiğinden, 10 Mart 2004 tarihinden sonra göreve başlamış olanlar ve 2004 yılında karşılıklı yer değiştirme (becayiş) yapan personel nakil işlemi dışında tutulacak olup, bunların müracaatları kabul edilmeyecektir.
f) İlişik takvimde (Ek 3) belirlenen süre geçtikten sonraki müracaatlar ile eksik, hatalı ve yanlış beyana dayanan müracaatlar kabul edilmeyecek, Bakanlığa intikal etmiş olanlardan eksik, hatalı ve yanlış beyana dayandıkları anlaşılanların müracaatları işleme konulmayacaktır.

3-a) Sınav yolu ile nakil işlemleri yapılan personelden; 07-11 Mart 2005 tarihine kadar bu yerleştirme nedeniyle ayrılışı yapılanlar ile 28 Mart 2005 tarihine kadar bu yerleştirme sonucu göreve başlayışı yapılanların adı, soyadı ve görevden ayrılanların ayrılış, başlayanların başlayış tarihlerini belirtir listenin ayrılış ve başlayışlara ilişkin İl Sınav ve Kura Komisyonu Kararı ile birlikte 01 Nisan 2005 tarihi mesai bitimine kadar,

b) Kura yolu ile nakil işlemleri yapılan personelden; 14-18 Mart 2005 tarihine kadar bu yerleştirme nedeniyle ayrılışı yapılanlar ile 04 Nisan 2005 tarihine kadar bu yerleştirme sonucu göreve başlayışı yapılanların adı, soyadı ve görevden ayrılanların ayrılış, başlayanların başlayış tarihlerini belirtir listenin ayrılış ve başlayışlara ilişkin İl Sınav ve Kura Komisyon Kararı ile birlikte 08 Nisan 2005 tarihi mesai bitimine kadar, Bakanlığa gönderilmesi gerekmektedir.

4-Sınav sonucu atananların bilgisayarla naklen yerleştirme işlemleri 7 Mart 2005 tarihinde saat 16.00.'da, kura sonucu atananların bilgisayarla naklen yerleştirme kurası 10 Mart 2005 tarihinde saat 16.00'da Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerçekleştirilecektir.

Bilgilerinizi ve ilgililere tebliği ile gereğinin yapılmasını önemle rica ederim.

Ali YERLİKAYA
Bakan a.
Genel Müdür

EKLER :
Ek 1 Sınav Yoluyla Nakledilecekler İçin Takvim
Ek 2 Sınav Yoluyla Nakledileceklerin Müracaat Formu, Formun Doldurulmasına İlişkin Açıklama ve Münhal Listeler
Ek 3 Kura Yoluyla Nakledilecekler İçin Takvim
Ek 4 Kura Yoluyla Nakledileceklerin Müracaat Formu, Formun Doldurulmasına İlişkin Açıklama ve Münhal Listeler (pdf)

Ayrıntılı Bilgi İçin Sözleşmeli Personel Atama Şubesi : 0312 - 435 64 40 / 1390


a-) Sınav yolu ile 07/03/2005 tarihinden önce atanıp hizmetini 1 yılı dolduran (Psikolog, Diyetisyen, Fizyoterapist, Sağlık Teknikeri, Hemşire, Ebe ve Sağlık Memuru)

1.Müracaatlar 21-25 Şubat 2005 tarihinde Sağlık Müdürlüklerine yapılacaktır.

2.Müracaat evrakları 28 Şubat 2005 tarihinde Bakanlığa Sağlık Müdürlüklerince görevlendirilen personel tarafından elden intikal ettirilecektir.

3.Bir yıllık hizmet süresini doldurmayanların müracaatları kabul edilmeyecektir.

4.Becayiş yolu ile yer değişikliği yapan personellerin müracaatları kabul edilmeyecektir.

5.Sınav yolu ile atanan personelin kurası 07/03/2005 tarihinde Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonunda saat 16:00'da gerçekleştirilecektir.

b-) Kura yolu ile 10/03/2005 tarihinden önce atanıp hizmetini 1 yılı dolduran atanan Sağlık Personeli (Uzm.Dr, Prt.Dr, Diş Tab. ve Ecz)

1.Müracaatlar 21-25 Şubat 2005 tarihinde Sağlık Müdürlüklerine yapılacaktır.

2.Müracaat evrakları 28 Şubat 2005 tarihinde Bakanlığa Sağlık Müdürlüklerince görevlendirilen personel tarafından elden intikal ettirilecektir.

3.Bir yıllık hizmet süresini doldurmayanların müracaatları kabul edilmeyecektir.

4.Becayiş yolu ile yer değişikliği yapan personellerin müracaatları kabul edilmeyecektir.

5.Sınav yolu ile atanan personelin kurası 10/03/2005 tarihinde Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonunda saat 16:00'da gerçekleştirilecektir.

Bakanlığın sayfasına ulaşmak için tıklayın.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber