İmamların laptop talebine Bakan sıcak baktı

Haber Giriş : 22 Şubat 2005 07:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet-Sen Başkanı Ahmet Yıldız da, genelgeye destek verdiğini açıklayarak imamların özellikle bilgisayar edinmesinin önemli olduğunu söyledi.

Bu noktada imamların da öğretmenler gibi dizüstü bilgisayar edinmesi yönündeki taleplerini Devlet Bakanı Mehmet Aydın'a ilettiklerini söyledi. Yıldız, Bakan Aydın'dan bu talep karşısında heyecanlanarak, imamların bilgisayar edinmesi noktasında çalışmalara başlayacağı sözü aldıkları bilgisini verdi. Yıldız; ?Artık entelektüel bilgiye sahip olmak bir ihtiyaçtır. Bu ihtiyaçtan kaçınamayız, zaten maaşlarda da düzenleme yapılıyor." dedi. Aylık toplantıların eskiden de yapıldığını söyleyen Yıldız; "Toplantılarda birtakım şeylerin okunması yerine, uzmanların ders vermesi daha faydalı olacaktır." açıklamasını yaptı.

Diyanet Vakıf-Sen Başkanı Bilal Eser, din görevlileriyle ilgili genelgeye tam destek verdiğini açıkladı. Genelgenin kılık kıyafet ve kitap okuma konularında imamlara maddi bir yükümlülük getireceğine inanmadığını belirten Eser; "Bir imamın çok parası yoktur; ancak temiz, ütülü bir pantolonu muhakkak olmalıdır.? dedi. Eser, imamların kravat takması gerektiğine işaret etti.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber