SSK'da 2,5 milyarı aşan maaşa ilave ek ödeme

Haber Giriş : 22 Şubat 2005 08:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşağıda bize Haber Gönder yoluyla gelen bir haber bulunmaktadır. Bu haberin anlaşılabilmesi için bazı teknik detayların bilinmesi gerekmektedir. Bunlar özetle şu şekildedir:

En yüksek devlet memuru aylığı: 9500 (gösterge+ekgösterge)*40100 (maaş katsayısı= 380.950.000

Bunun %175'i= 666.662.500

Bunun dört katı=2.666.650.000


HABER GÖNDER YOLUYLA MEMURLAR.NET'E İLETİLEN HABER METNİ

SSK'da yeni Ek Ödeme Çalışmalarında ortaya çıkan tablo adaletsizdir. Bilindiği üzere bazı kamu kurum ve kuruluşlarına ait sağlık tesisleri 6.01.2004 tarih 5283 sayılı kanun, 19.01.2004 tarih 25705 mükerrer sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bu Kanun uyarınca SSK sağlık hizmeti satın almaya devam etmekle birlikte, provizyon, fatura kontrol ve ödeme işlemlerini sürdürebilmek amacıyla personel istihdamı planlamakta ve bu istihdam için mevcut personelden dilekçe yolu ile talep toplamaktadır.

Kurulu bulunan Ankara, İstanbul ve İzmir sağlık işleri il müdürlükleri ile yeni kurulacak olan il müdürlükleri bünyesinde ve bu il müdürlüklerine bağlı taşra teşkilatlarındaki personelle birlikte SSK Genel Müdürlüğü personeline dönük, kurum yönetim kurulunca ek ödeme verilmesi çalışmalarının taslağını tamamlamış ve Genelgeyle duyurmuştur. (Genelge No: 30.01.2005-2005/XVIII-1-069-1109)

15 il de mevcut olan ve il müdürlükleri bünyesinde oluşturulacak bu birimlerde görev yapacak sağlık hizmetleri ve yardımcı sağlık hizmetleri sınıfındaki personele (Tüm Memur kadroları G.İ.H, hariç) 4958 sayılı kanunun 17. maddesi uyarınca en yüksek devlet memurunun (ek gösterge dahil) brüt aylığının % 175 nin dört katına kadar ek ödeme verilmesi kararlaştırılmıştır. Yani Sağlık sınıfında olan tüm personel mevcut ek ödemelerine ek olarak oluşacak bu birimlerde görev aldıklarında muazzam ücretlere ulaşacaklar.

Yükü memur taşırken sağlık sınıfı personel ve yöneticiler en büyük kıyağı kendilerine yapmaktalar. Acaba hükümetin ve başbakanın SSK'daki bu gelişmelerden haberi var mı? Bilmiyoruz. Tasarruf tedbirleriyle bu durum nasıl örtüşür bilmiyoruz.

Olayı daha net bir hale getirelim:

SSK da ortalama bir memur 550 YTL maaş, 325 YTL ek ödeme almakta.. Memur ve şef kadrosunda olan (yani sağlık sınıfından olamayan personele) yeni düzenlemeyle 20 ve 30 puan ek ödeme öngörülürken.. (Buda en fazla 80-110 YTL olur) tabip, uzman tabip, diş hekimi, eczacı, pratisyen hekim, Daire başkanı(Eğer sağlık sınıfı ise), Mesleki öğrenim gören ya da görmeyen sağlık personeline 170 ile 650 puan arasında ek ödeme verileceği karara bağlanmıştır.Bu oranları bir hesaplayın rakamlara hayret edeceksiniz. Burada ileri sürülen tez şu: Eğer bu oranlarda bir ücretlendirme olmazsa kurumda bir tane bile sağlık hizmetleri sınıfından personel tutamayız. Herkes Sağlık Bakanlığına gider şeklindedir. Memur ve şef kadrosunda hayli üniversite ve yüksekokul mezunu varken (-Ki tarih, iktisat, ekonomi, işletme, sosyoloji, mühendislik, v.s..) sırf sağlık hizmetleri sınıfından olmadıkları için, G.İ.H Memur sınıfı oldukları için yeni ek ödeme ücretlendirmesinde ayrı tutulmuşlardır.göz ardı edilmişlerdir. Ama işi yapacak olanlar yine memurlar ve şeflerdir. Keza bu görevler suiistimale..!!?? açıktır. Memurun aklının berrak olması ve maddi olarak tatmin edilmesi gereken görevlerdir. Para işinin yoğun olduğu işlerdir bunlar?risklidir.. Laborant, Biyolog, hemşire sınıfı ve tüm tabip, hekim. Eczacı v.s personel yani sağlık ve yardımcı sağlık hizmetleri personeli 650 Y TL ile 2000 YTL oranlarında ek ödeme, artı maaş ve diğer yan ücretlerden faydalanacaklardır.

Bu Durumu Sizlerin, Tüm Kamuoyunun ve bilhassa tasarruf konusunda hassas olan Sayın Başbakan'ın takdirlerine bırakıyoruz.

Haberi yazan:ce_zo
Bir Grup SSK Personeli

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber