Bağış: AB üyelik standardına kavuşacağız

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2010 21:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye'nin değiştiğini ve değişmeye devam edeceğini, bu gücün arkasında hiç kimsenin duramayacağını belirterek, "Bu millet hak ettiği yere, Avrupa Birliği tam üyelik standardına mutlaka ama mutlaka kavuşacak" dedi.

"Avrupa Günü" kutlamaları kapsamında, Devlet Bakanlığı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı işbirliğiyle resepsiyon düzenlendi. Gençlik Parkı Kültür Merkezindeki resepsiyona, Bakan Bağış ve eşi Beyhan Bağış, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Marc Pierini, TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış, AB Dönem Başkanı İspanya'nın Ankara Büyükelçisi Joan Clos'un da aralarında bulunduğu bazı AB üyesi ülkelerin büyükelçileri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve eşi Nevin Gökçek ile davetliler katıldı.

"İLK BAŞVURUYU MERHUM MENDERES YAPTI AMA..."

AB'ye Türkiye adına ilk başvuruyu, merhum Başbakan Adnan Menderes'in 1959'da yaptığını hatırlatan Bağış, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir yıl sonra maalesef Türk demokrasisi, tarihinde bir kara leke olan bir darbe ile karşı karşıya kaldı. O günden bugüne Türkiye maalesef askeri anayasalarla yönetildiği için AB'ye üye olmaya çalışıyor ama bir türlü olamıyor. Ama Türkiye'de bir şeyler değişmeye başladı. Artık Anayasamızın da 1982'den bu yana en kapsamlı değişim paketi Meclisimiz tarafından büyük Türk milletine havale edildi. Artık AB günleri böyle bir coşku ile kutlanmaya başlandı. Artık fasılları aşmaya başladık. Artık Avrupa Konseyi'nden ödül almış başkentimiz var."

"KARMAŞIK BİR MÜZAKERE SÜRECİ YAŞANIYOR"

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Pierini ise AB'nin bugün sosyal, ekonomik ve siyasi bir güç haline geldiğini ifade etti.

"Türkiye ile AB arasında son 4,5 yılda karmaşık bir müzakere süreci yaşandığını" belirten Pierini, katılım sürecinde AB'nin Türkiye'ye rehber rol üstlendiğini söyledi. Pierini, "Bu rehberin işleyişi, uzlaşı ve karşılıklı saygıya dayanıyor" diye konuştu.

Kutlamalar kapsamında sanatçı Ferhat Göçer, Gençlik Parkı'nda konser verdi ve havai fişek gösterisi sunuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber