N. Kurtulmuş: BDP bir kişinin şahsında milyonlarca Kürt'ün geleceğiyle oynadı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Mayıs 2010 07:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BDP, milyonlarca Kürt'ün geleceğiyle oynadı

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye'de sorunların çözümü için Anayasa'nın bütünüyle değişmesi gerektiğini söyledi.

Partisinin Diyarbakır il kongresine katılan Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmada anayasa değişikliğine destek vermeyen BDP'yi de ağır şekilde eleşirdi. Kurtulmuş, "BDP bir kişinin şahsında milyonlarca Kürt'ün geleceğiyle ilgili olumlu adımlar atılması önünde ciddi bir engel oldu." dedi. Saadet lideri, bölgede ekonomik ve sosyal telafi programının hükümet tarafından hayata geçirilmesini istedi.

Partisinin Diyarbakır il kongresinde konuşan Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, kardeşlik mesajları verdi. Türk, Kürt, Alevi, Sünni bütün kesimlerin bin yıldır bu coğrafyada kardeşçe yaşadığını hatırlattı. Son yıllarda ortaya çıkan sorunların çözümünde anayasanın önemine vurgu yaparken anayasa değişikliği çalışmalarını da değerlendirdi. Bu çerçevede BDP'yi eleştiren Numan Kurtulmuş, "BDP, bir kişinin şahsında milyonlarca Kürt'ün geleceğiyle ilgili olumlu adımlar atılması önünde ciddi bir engel oldu." dedi. SP lideri Kurtulmuş, bu sözlerle, BDP'nin teröristbaşı Abdullah Öcalan'dan talimat alarak anayasa değişikliği oylamalarına girmemesine tepki gösterdi. BDP, ikinci turda, parti kapatmaları zorlaştıran 8. maddenin oylamasına bile katılmamıştı.

Kurtulmuş, Kürt meselesinin çözümüne ilişkin önerilerini de şöyle sıraladı: "Anayasa'nın topyekün değiştirilmesi şarttır. Önce terör nedeniyle çocuklarını kaybeden ailelerden, bedel ödeyen herkesten devlet adına özür dilenmeli. Bölgede ekonomik ve sosyal telafi programı hayata geçirilmeli. Savaşın durması, silahların susması, terörün silahları bırakması ve operasyonların durması şarttır. Göç durdurulmalı, yeniden geri dönülmelidir. Ekonomik ve siyasi reform süreciyle herkesin eşit ve özgür yurttaşlar haline getirilmesi şarttır." İktidar ve diğer muhalefet partilerini de eleştiren SP Genel Başkanı, "Anayasa'nın topyekûn değiştirilmesi şarttır. Hükümet bir sürece girdi, ama neyi nasıl yapacağını bilmediği için topu taca attı. CHP ve MHP'nin neye karşı çıktığını ve ne teklif ettiğini bilen bir tek kişi var mı? CHP ve MHP bütün kapıları kapattı." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber