Polis okuluna giriş için müracaatlar başladı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Mayıs 2010 22:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Mustafa Şahin, Yükseköğretime Geçiş Sınav (YGS) sonuçlarının açıklanmasının ardından herhangi puan türünün birisinden 300 puanı geçenlerin polis okuluna giriş sınavları için başvuru yapabileceklerini belirtti. Şahin, müracaatların başladığını ve 18 Mayıs tarihinde sona ereceğini ifade ederek, "Adaylar müracaat işlemlerini biran önce yapmaları ve son güne bırakmamaları kendileri için yararlı olur." diye uyarıda bulundu.

Polislik için başvuru sayılarının genel itibarıyla bir önceki yıla göre artış gösterdiğini dile getiren Mustafa Şahin, müracaat için gerekli olan şartların daha önceden duyurulduğunu ve istenilen belgelerle 10-18 Mayıs tarihleri arasında polis okuluna başvuru yapılabileceğini ifade etti. Şahin, Cumartesi günü de müracaat için başvuruların alınacağını ifade ederek, "YGS sınavından 300 puanı aşan ve 18 yaşını dolduran herkes polis okulu sınavlarına giriş için başvuruda bulunabilir. Müracaat sonrası yapılacak olan mülakat ve yazılı sınavlarda da başarılı olmak gerekiyor. Bu konuda daha önce yaptığımız bilgilendirmeler hazırladığımız broşürler aracılıyla gençlerimize duyurulmaktadır." dedi.

Polis Meslek Yüksek Okuluna giriş için gerekli olan şartlar ve evraklarla ilgili de Polis Okulu Eğitim Şube Müdürü Nevzat Sönmez bilgiler verdi. Sönmez, adaylarda, çıplak ayakla yapılan boy ölçümlerinin bayanlarda 165 santimetre, erkekler de ise 167 santimetre olması gerektiğini söyledi. Sınavın yapıldığı yılın 1 Ekim tarihi itibariyle (1 Ekim 2010) 18 yaşını tamamlamış, bayan ve askerlik yapmayan erkek adaylar için 24 yaşından gün almamış olmak gerektiğini aktaran Sönmez, "Askerlik hizmetini yapmış erkek adaylar için 26 yaşından gün almamış olmak gerekiyor. Buna göre, bayan ve askerlik hizmetini yapmayan erkeklerde 01 Ekim 1987 - 01 Ekim 1992 tarihleri arası, askerlik hizmetini yapmış erkeklerde 01 Ekim 1985 ve takip eden tarihlerde doğmuş olmak şartı var" dedi. Müracaat sonrasında 24 Mayıs tarihinde mülakat sınavının olacağını ve bu sınavı geçenlerin 3 Temmuz tarihinde yazılı sınava gireceklerini ifade etti. Sönmez, yazılı sınavda, genel yetenek ve kültür sorularının yer alacağını aktararak, müracaatta bulunacak adayların 30 TL Halk Bankası ücret yatıracaklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber