Deniz Baykal gitti ama geri gelecek?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Mayıs 2010 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adnan Faruk/ haber10.com

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin Ankara Milletvekili Nesrin Baytok ile yaşadığı iddia edilen ilişkiye ilişkin görüntülerin kamuoyuna yansımasından sonra ilk kez ortaya çıktı ve Genel Başkanlıktan istifa ettiğini açıkladı.

Şu an için CHP'li delegelerin, CHP'yi destekleyen seçmenin üzgün olduğunu ve diğer siyasi partilerin ve siyasi aktörlerin kafalarının ise çok karışık olduğunu öngörmek zor değil. CHP'li delege ve seçmenler, liderlerinin bu tür yüz kızartıcı bir suçlama ile siyaset sahnesinden çekilmesinden dolayı üzgündür. Diğer partiler ve siyasi aktörler ise ?bunu kim tezgahladı?, ?bu süreçten kim karlı çıkar?, ?bundan sonra ne olacak? ve ?biz bu süreçten nasıl zarar almadan ve/veya karlı çıkabiliriz? türü sorulara cevap aradıkları için kafaları karışık?

Bunların dışında kalan ?derin unsurlar' ise bu süreçten yararlanıp yeni bir siyasi dizaynın mümkün olup olmadığının hesabını yapıyor olabilirler. Bu çalışmanın ana merkezinde ise Tayyip Erdoğan'ın tasfiyesinin mümkün olup olmadığına ilişkin arayışların olduğu ileri sürülmektedir. Yani Tayyip Erdoğan'a ilişkin basit ve uyduruk bir kaset ortaya çıkartılıp, ?hadi bakalım, Baykal istifa etti, sende istifa et? baskısı oluşturup, siyasete yeni bir dizayn vermenin hesabı üzerinde çalışma yapılıyor gibi?

Yani, bir yandan sessizlik ve hüzün, öte yanda ise yeni denklem arayışları var?

Ama Deniz Baykal geri gelecek?

Yazının devamı için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber