'Taş atma, top at' projesine 16 il daha dahil oldu

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 11 Mayıs 2010 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çocuk ve gençleri kötü alışkanlıklardan korumak için başlatılan Sosyal Destek Programı'nın kapsamı genişledi. Güneydoğu'da dokuz ilde çocuklara yönelik uygulanan 'Taş atma top at' projesine 16 il daha katıldı. Hakkari, Van, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Muş ve Ağrı gibi illerde kadınlar meslekî eğitime, çocuklar ise sokaklar yerine halı saha, sinema, tiyatro ve kütüphane gibi aktivitelere yönlendirilecek.

2010 yılı uygulamaları program çalışmalarını başlatan Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) sosyal destek projelerine Doğu Anadolu Bölgesi'ni de ekledi.

Gümüşhane ve Bayburt'un da dahil olmasıyla birlikte Sosyal Destek Programı (SODES) toplam 25 ilde uygulanacak.

Valiliklerin koordinasyonunda yapılacak ve 155 milyon liralık kaynak aktarılan projelere ilişkin 1-15 Haziran 2010 tarihleri arasında başvuru yapılacak. İl bazında yapılacak proje tekliflerinin azami tutarı 15 milyon lira olarak belirlendi. Bu tutarın en az yüzde 25'i sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları tarafından yürütülecek projelere ait olacak. Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) çerçevesinde dokuz ilde başlatılan sosyal destek projelerinin kapsamının genişletildiğine dikkat çeken DPT kaynakları, Doğu Anadolu'daki çocuk, genç ve kadınlara da ulaşılacağını kaydetti. Gelecek projeler kapsamında çocukların enerjisini, futbol, basketbol, piknik, gezi, sinema ve tiyatro gibi alanlara yönlendirileceğini kaydetti. Hükümetin demokratik açılım sürecine dikkat çeken ekonomi yönetimi ise sosyal desteklerin kapsamının genişletilmesinin açılıma da katkı sağlayacağını kaydetti. Proje teklifleri kuruluşlarca 1-15 Haziran 2010 tarihleri arasında başvuru sahipleri tarafından valiliklere; 30 Haziran'a kadar ise yapılacak ön değerlendirmelerden sonra valilikler tarafından müsteşarlığa gönderilecek. Valiliklerden DPT'ye bildirilen proje teklifleri, değerlendirildikten sonra desteklenecek projeler ve ödenek miktarları tespit edilecek.

SIRADA ADANA VE MERSİN VAR

DPT, 'Taş atma top at' başta olmak üzere tiyatro, sinema ve gezi gibi çocuk ve kadınlara yönelik hayata geçen birçok projeyi Türkiye geneline taşıyor. Öncelik Adana, Mersin, Antalya ve İstanbul gibi şehirlerin varoşlarına verilecek. Bu şehirlerde istihdamı artırıcı ve fakirliği azaltıcı desteklerin yanı sıra spor ve kültürel projelere katkı sağlanacak. Büyük şehirlerin varoşlarında kadın ve çocuklar için internet ve kütüphanenin yer aldığı gençlik merkezleri oluşturulacak.

Ercan Baysal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber