Erzincan Ergenekon, Albay Çiçek davasıyla birleştirildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2010 08:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzincan Ergenekon davasında tutuklu MİT'çiler, Gizli Tanık Erzincan'la görüştüklerini kabul etti. Mahkeme de dosyanın İstanbul'daki Ergenekon davası ile birleştirilmesine karar verdi

? Erzincan Ergenekon davasının dünkü duruşmasında, MİT mensubu tutuklu sanıklar savunma yaparken, iddianameyi hazırlayan Erzurum Başsavcıvekili'nin talebi üzerine mahkeme davanın İstanbul'daki Ergenekon davasıyla birleştirilmesine karar verdi. Süresiz görevlendirme ile Ankara'ya çağrılan davanın 1 numaralı sanığı 3. Ordu Kom. Org. Saldıray Berk, dünkü duruşmaya da gelmedi.

?GİZLİ TANIK ERZİNCAN ELEMAN ADAYIMIZDI'

Dünkü duruşmada savcılık sorgusu ve mahkeme safhasında susma haklarını kullanan tutuklu MİT'çiler, MİT Müsteşarlığı'nın yazılı izni üzerine savunma yapmaya ve çapraz sorguda yöneltilen sorulara cevap vermeye başladı. Hakkındaki suçlamaları reddeden ve tahliyesini talep eden MİT Erzincan Şube Müdürü Şinasi Demir, ?Gizli tanık Erzincan bizim eleman adayımızdı. Ben de kendisiyle 3 görüşme yaptım? dedi. Demir, ?Erzincan'ı, İlhan Cihaner'le görüştürdünüz mü'' sorusuna ise ?Kimseyle görüştürmedim'' cevabını verdi.

ÇİÇEK'LE FİİLİ VE HUKUKİ İRTİBAT VAR

Savunmaların ardından Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcıvekili Taner Aksakal, dosyanın İstanbul 13. Ağır Ceza'da görülmekte olan Albay Dursun Çiçek'in yargılandığı Ergenekon davasıyla birleştirilmesini talep etti. Aksakal talebine gerekçe olarak ?Gizli tanıklar Erzincan, Munzur, Efe, Hazar, X ve Kalem'in beyanlarının Albay Dursun Çiçek'in Demokrasiye Müdahale Planı ile ilgili olduğu ve bu eylem planının Erzincan'da yürürlüğe sokulmak istenmesini? gösterdi. Mahkeme de hukuki ve fiili irtibat bulunduğu gerekçesiyle davaların birleştirilmesine oyçokluğu ile karar verdi. ? ONUR SAĞÖZ

MİT'çi sanık gizli tanığı doğruladı

Gizli tanık Erzincan'a cemaat evlerine silah bırakmasını teklif etmediğini iddia eden tutuklu sanık MİT'çi Kıvılcım Üstel, Kurdoğlu Cemaati'ne ait evde kalan Tabip Yüzbaşı Yıldırım Öz'le ilgili bilgi aldığını ve bunu Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bildirdiğini kabul etti. İddianamede MİT mensupları, askeri personel hakkında gerçek olmayan bilgilerle dosya hazırlayarak TSK'dan ihraç edilmelerine sebep olmakla suçlanıyorlardı. MİT'çi sanıklardan Sadri Barkın İnce de gizli tanık Erzincan'la toplam 20 kez görüştüğünü kabul etti.

Albay Tapan'ın isteği

Erzincan Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Tapan da hakkında teknik izleme kararı olduğunu belirterek, bu karar doğrultusunda Erzincan'da yaptıkları emniyet ve asayiş toplantılarının teknik takibe alınmamasını istedi. Tapan, ?'Bu toplantılarda gizli istihbarat bilgileri paylaşılır. Valilik binasında yapılan asayiş toplantısı ile il emniyet komisyonu toplantılarının teknik takibe alınması terörle mücadeleyi doğrudan ilgilendirdiğinden, en azından bu iki toplantı için bu kararın kaldırılmasını istiyorum'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber