11 Mayıs 2010'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2010 09:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi'nde ant içme törenine katılacak. (11.00)

Deniz Baykal'ın istifasının ardından TBMM'de CHP Grubu, parti merkezinde ise Parti Meclisi toplanarak gelişmeleri değerlendirecek. (13.30/16.00)

Başbakan Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Başbakanlık Resmi Konutu'nda görüşecek.(18.30)

Rusya Devlet Başkanı Medvedev, Ankara'ya gelecek. Medvedev, Cumhurbaşkanı Gül'ün vereceği akşam yemeğine katılmak üzere Esenboğa Havalimanı'ndan Çankaya Köşkü'ne geçecek. (18.00/20.00)

Ankara'da bulunan Tanzanya Meclis Başkanı Samuel Sitta, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Gül ile ayrı ayrı görüşecek. (12.00/15.00/16.00)

Danıştay'ın kuruluş yıldönümü nedeniyle bir resepsiyon verilecek. (10.00)

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Rusya Başbakan Yardımcısı Igor Seçin ve Cezayir Konut ve Şehircilik Bakanı Nureddin Musa ile görüşecek. (16.00/17.15)

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, İsviçre'de katıldığı ''Evrensel Periyodik İnceleme Mekanizması Toplantısı'' dönüşü İstanbul Atatürk Havalimanı'nda basın açıklaması yapacak. (15.30)

Devlet Bakanı Ali Babacan, "Mali Kural Kanun Tasarısı Taslağı" konusunda açıklama yapacak. (14.00)

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ve Türkiye Bankalar Birliği (TBB) işbirliği ile yapılan "Türk Bankacılık Sektöründe Suç Gelirlerinin Aklanması ve Terörün Finansmanı ile Mücadele" konulu panele katılacak. (13.30)

Şehit Uzman Çavuş Birol Mutlu bugün memleketi Kayseri'de toprağa verilecek. Şehit uzman çavuş, Hunat Camii'nde düzenlenecek tören sonrasında Kartal Şehitliği'nde son yolculuğuna uğurlanacak.

Galatasaray Üniversitesi'nce, Fransa eski Cumhurbaşkanı Jacques Chirac'a fahri doktora unvanı verilecek. (11.00)

İran İslami Danışma Meclisi Başkanı Ali Laricani İstanbul'da basın toplantısı düzenleyecek. (10.00)

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İli Kurultay Delegeleri, CHP İzmir İl Başkanlığı'nda toplanacak. (14.00)

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, İngiltere'den gelen heyeti parti merkezinde kabul edecek. (13.00)

Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü emekli Tümgeneral Salih Güloğlu, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyecek. (14.00)

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, parti merkezinde İngiltere ve Azerbaycan'dan gelen heyetleri kabul edecek. (11.00/12.00)

Medya Derneği Başkanı Salih Memecan, Trabzon 2011 Gençlik Derneği'nce Osman Turan Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Karikatür Tadında Söyleşi"de sanatseverlerle buluşacak. (13.30)

Kayıp öğretmeni bulmak için iki barajın suyu kesildi

Eskişehir'in Mihalgazi ilçesinde 15 Mart'ta arkadaşlarıyla gittikleri piknik dönüşü kaybolan Öğretmen Mehmet Ali Örkmez'i bulmak için bölgedeki iki barajın suları kesildi. Bursa ve Eskişehir'den gelecek olan sivil savunma ekipleri, hem Sakarya nehri hem de Gökçekaya ve Sarıyer barajlarında Örkmez'in cesedini arayacak.

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ve Kanada Ankara Büyükelçiliği işbirliğiyle Kanada-Türkiye Enerji ve Çevre İş Forumu yapılacak. (09.30)

AVRASYA FEED

Ukrayna'da muhalefet partileri Ukrayna'yı korumak için birleşti. Batı yanlısı 7 siyasi partinin katılımı ile oluşturulan Halk Komitesi ortak eylem kararı aldı. Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü savunma amacı ile kurulan oluşum Rusya'nın Karadeniz Filosu'nun kira sözleşmesinin uzatılmasına şiddetle karşı çıkıyor.

Özbekistan, kapı komşusu Tacikistan'da baş gösteren çocuk felci hastalığı salgını üzerine alarma geçti. Tüm imkanlarını seferber eden Özbekistan, hastalık kıvılcımının kendilerine sıçramamasına çalışıyor.

SPOR

İlköğretim Okulları arısı Türkiye Jimnastik Şampiyonası Adana'da başlıyor. (10.00)

Turkcell Süper Lig'e yükselen Bucaspor'un Başkanı Mehmet Bektur, basın toplantısı yapacak. (10.00)

Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ve Türkiye Özel Sporcular Derneği Onursal Başkanı Dilek Sabancı İstanbul'da basın toplantısı yapacak. (11.00)

Bayanlar Basketbol Ligi play-off final serisi 3. maçında Galatasaray ile Fenerbahçe karşı karşıya gelecek. Seride 2-0 olan Fenerbahçe, bu maçı da kazanırsa şampiyonluğunu ilan edecek. (20.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber