Önder Sav: Kimse avucunu ovuşturmasın - Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2010 14:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Deniz Baykal'ın CHP Genel Başkanlığından istifasının ardından CHP TBMM Grubu, Grup Başkanvekili Kemal Anadol başkanlığında bir araya geldi.

Basına kapalı yapılan toplantıda, CHP durum değerlendirmesi yapacak.

Grup toplantısının ardından, Genel Merkez'de Parti Meclisi toplanacak.

CHP Grup toplantısı sona erdi

Basına kapalı gerçekleşen toplantı, yaklaşık yarım saat sürdü. Toplantıda, CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın bir konuşma yaptığı öğrenildi.

Sav'ın, basına açıklama yapacağı belirtildi.

KİMSE AVUCUNU OVUŞTURMASIN

- CHP Genel Sekreteri Önder Sav, ''Deniz Baykal istifa etti gitti diye kimse avucunu ovuşturmasın'' dedi.

CHP TBMM Grup toplantısının ardından basına açıklama yapan Sav, şunları kaydetti:



''Dün bütün Türkiye, bütün vatandaşlarımız, değişik, kararlı, onurlu bir siyaset adamının şimdiye kadar belki tanıyamadıkları bir yönünü daha tanıma olanağı buldular. Sayın Deniz Baykal, dünkü davranışıyla onurlu bir siyaset adamının, onurlu bir devlet adamının yapması gerekenin, böyle güç koşullarda ne olduğunun altını çizdi ve tarihin unutulmazları arasında yerini aldı. Böyle güç dönemlerde önemli mevkide bulunan siyasetçilerin, devlet adamlarının kararlarını fazla geciktirmeden vermiş ve toplumla bölüşmüş olmalarını çok anlamlı buluyoruz.''

Deniz Baykal'ın yıllardır çizdiği politikanın, duraksamadan, geriye dönüş yapmadan sürdürüleceğini belirten Sav, ''Artık, Sayın Baykal'a sadece çalışma arkadaşları olan bizler sahip çıkmıyoruz. Sayın Baykal'a bütün vatandaşlarımız, CHP'nin bütün örgütü sahip çıkıyor. Artık, sadece CHP'nin Genel Başkanı değil, toplumu yönlendirecek önderlerden birisi durumuna gelmiştir Sayın Baykal. Bizlere düşen görev, onun bu onurlu tutum ve davranışını zedeletmemek, onun bu çizdiği yolda aksaklıklara, engellere fırsat vermemektir'' diye konuştu.

CHP İÇ TARTIŞMA YAŞAMAYACAK

- CHP Genel Sekreteri Önder Sav, ''CHP, içinde bulunduğumuz sıkıntılı günlerde, Türkiye'nin içinde bulunduğu sıkıntılı günlerde dosta düşmana parmak ısırtacak bir kurultay gerçekleştirecektir. CHP'nin kendi iç tartışmalarını yapacağını sananlar da yanılacaktır'' dedi.

Sav, CHP TBMM Grubunun olağanüstü toplantısının ardından Grup Başkanvekilleri ve milletvekilleriyle birlikte gazetecilere açıklamalarda bulundu.

CHP'nin 22-23 Mayıs tarihleri arasında yapacağı 33. Olağan Kurultayına işaret eden Sav, kurultayın Baykal'ın istifasıyla ilintili olmadığını söyledi.

Sav, kurultayın gündeminin belli olduğunu, delegelerin gelip meseleye el koyacağını, CHP'nin 23 Mayıstan sonraki yönetimini belirleyeceğini anlatarak, ''O zamana kadar yöneticiler olarak bizler de üzerimize düşen görevleri aksatmadan sürdüreceğiz. Düzenli, düzgün, CHP'nin geçmişine, şu anda içinde bulunduğu duruma yakışır bir kurultay gerçekleştireceğiz. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın'' diye konuştu.

Baykal'ın yeniden CHP Genel Başkanlığına dönmesi için imza toplandığının anımsatılarak, Baykal'ın tavrının sorulması üzerine Sav, bunun, Baykal'ın vereceği karara bağlı olduğunu ve bu konudaki düşüncesini öğrenmediğini belirtti.

Görüntülerle ilgili olarak ilgili bakanlardan CHP'ye bilgi gelip gelmediğine ilişkin soruyu Sav, ''Hayır, herhangi bir bakandan bununla ilgili bir bilgi ulaşmadı'' diye yanıtladı.

Sav, Baykal ile tartıştığına yönelik iddiaların sorulması üzerine, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bugün bir köşe yazarımızdan ben de okudum, öğrendim, öyle bir şey varmış meğer. Sayın Genel Başkan ile 53 yıllık dostum, arkadaşım, kesintisiz siyaset bölüşmüş bir insanım. Zaman zaman bir siyasi partide, tornadan çıkmış gibi düşünceler olmaz. Sayın Genel Başkan ile zaman zaman karşılıklı fikir teatisi içinde olduğumuz durumlar olmuştur. Ama bu olayla ilgili anlatıldığı, abartıldığı gibi herhangi bir şey gerçekleşmemiştir.''

Bunun bir tertip olduğu, Baykal'ın yeniden genel başkanlığa döneceğine yönelik haberlere karşılık Sav, ''Sayın Genel Başkanımız, hayatın hiçbir döneminde tertip yapmamıştır. Aksine tertip yapanlara karşı mücadele vermiştir. Böyle bir dönemde de yakıştırıldığı gibi bir tertip içinde bu işe başlamış olması, asla söz konusu değildir'' dedi.

Aday olmaması halinde, kimin genel başkan adayı olacağı konusunda Baykal ile görüşüp görüşmediğinin sorulmasına ise Sav, ''Sayın Genel Başkan ile bu konuda da bir görüşmemiz olmadı. CHP ailesi, onun kararını kendi içinde verir'' görüşünü dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber